Webhotelli vertailu – Kuinka valitset itsellesi sopivan webhotellin

webhotelli vertailu

Wehotelli eli hosting-palvelu on palvelin, joka tarjoaa alustan verkkosivustojen julkaisemista ja ylläpitoa varten. Webhotelli tarjoaa tallennustilaa, jolle kaikki verkkosivuston data tallennetaan. Webhotelli tarjoaa tilan kaikille sivustolle tallennetuille tiedostoille.

Webhotellit voivat tarjota myös muitakin palveluita, kuten sähköpostin tai verkkotunnusten hallintaa. Asiakkaiden voi olla mahdollista myös jakaa tiedostoja tai käyttää tietokantoja. Webhotelli on aihe, johon kaikkien nettisivujen perustamista harkitsevien kannattaa ehdottomasti tutustua. Kun tutustut aiheeseen jo ennen sivuston luomista, tiedät jo valmiiksi, mistä on kyse.

Hostaan tarjoaa High Availability- pilvipalvelimia niin yrityksille, yksityishenkilöille, sovelluskehittäjille kuin myös monille muille toimijoille.

Hostingerin tehtävänä on tuoda menestystä kaikille käyttäjille, tarjoamalla käyttäjilleen ajantasaista palvelintekniikkaa ja ammattimaista tukea missä sitä ikinä tarvitaankaan.

Webhotelleihimme kuuluu automaattisesti verkkotunnus, sähköpostilaatikoita, runsaasti levytilaa, MariaDB-tietokanta ja Installatron-asennusohjelma.

Mikä webhotellien vertailu?

Kun etsit sivustollesi webhotellia, ei ole kannattavaa valita ensimmäistä vaihtoehtoa, johon törmäät. Palvelut mainostavat itseään netissä ja tuovat tottakai esiin omia palveluitaan. Näiden maksettujen mainosten ohella on kannattavaa tutustua myös muihinkin vaihtoehtoihin.

Webhotelli vertailu auttaa sinua valitsemaan vaihtoehtojen joukosta sinua parhaiten palvelevan. On myös hyvä muistaa, että palveluntarjoaja, joka sopii tutullesi, ei välttämättä tarjoa juuri sinulle sopivia palveluja. Tutullasi on kuitenkin käytössään juuri hänen tarpeisiinsa sopiva palvelu. Tämä ei automaattisesti tarkoita, että samat ominaisuudet palvelisivat sinuakin yhtä tehokkaasti kuin häntä. Valitse siis oma palvelusi juuri omien tarpeidesi mukaan ja suorita vertailua.

Kannattaa lukea webhotelli arvostelut ja vertailla hintoja

Webhotelli arvosteluja lukemalla saat hyvää tietoa eri palveluntarjoajista. Niiden ominaisuuksia kannattaa ehdottomasti tutkia. Pelkkien hintojen vertailu ei välttämättä kerro sinulle, mitkä palvelut tarjoavat sinua hyödyttäviä ominaisuuksia.

Arvosteluista voit saada tietoa sekä webhotellien hyvistä että myös huonoistakin puolista. Jos esimerkiksi asiakaspalvelu ei ole toiminut lainkaan, siitä hyvin todennäköisesti kerrotaan arvostelussa. Sama koskee erityisen positiivista kokemusta. Ihmiset kertovat mielellään omista kokemuksista arvostelujen muodossa.

Webhotelli kokemuksia lukemalla olet asteen viisaampi ja sinun on helpompi tehdä valinta eri webhotellien välillä.

Hakusessa suomalainen webhotelli?

Luotettava webhotelli

Hostaanin webhotellipakettien avulla saat toimintavarman kotisivutilan – verkkotunnuksen rekisteröijälle jopa veloituksetta! 

Markkinoilla on tarjolla runsaasti ulkomaisia, mutta myös jonkin verran suomalaisia webhotelleja. Suomalaisen palvelun hyötynä on luonnollisesti se, että palvelun kanssa ei varmasti tule kielimuuria. Toisinaan voi syntyä tarve ottaa yhteyttä käytössä olevan palvelun asiakastukeen. Kun tuki palvelee suomeksi, voidaan olla varmoja, että asiakastuki ymmärtää varmasti, mistä on kyse. Myös ohjeiden antaminen käy helpommin, kun ne annetaan omalla äidinkielellä.

Suomalaisen webhotellin valinta ei automaattisesti tarkoita, että sivustoa ei voisi käyttää muilla kielillä, esimerkiksi englanniksi. Kun hosting-palvelu on suomalainen, ovat sen taustalla toimivat tiimit suomalaisia ja asiakkaita palvellaan suomeksi. Niinpä kansainvälisiä sivustoja luovan ylläpitäjän ei tarvitse ajatella, että myös hosting-palvelunkin tulisi olla kansainvälinen.

Jos haluat juuri suomalaisen webhotellin, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja suorittaa vertailua. Vertailun avulla voit löytää palvelun, joka tarjoaa juuri sinun tarvitsemasi ominaisuudet.

Mikä oikein on webhotelli?

Webhotelli, toiselta nimeltään hosting-palvelu, on siis palvelu, jota käytetään websivuston ja siihen liittyvän datan hallintaan. Jokainen websivuston ylläpitäjä tarvitsee sivustolleen palvelimen, jolla sivusto on.

Webhotelli voi käsittää verkkosivuston alustan lisäksi kaikkea muutakin, kuten pilvipalvelu, jolle niin sivuston ylläpitäjä kuin lukijatkin voivat ladata sisältöä, kuten kuvia.

Hosting-palvelu on oleellinen osa verkkosivuston ylläpitäjän to do -listaa. Sellaista tarvitsevat niin verkkosivustojen, blogien tai muiden vastaavien sivustojen ylläpitäjät ja hallinnoijat. Webhotelli voi olla joko omistettu tai jaettu. Mikäli käytössä on jaettu webhotelli, useat asiakkaat jakavat keskenään saman palvelimen resurssit. Näin palvelu on käyttäjille edullinen. Omistettu webhotelli taas tarkoittaa, että yhdellä käyttäjällä on käytössään kokonaan hänelle varattu palvelin.

Nopea & turvallinen webhotelli

Hostinger tarjoaa webhotellipalveluita, jotka on suunniteltu helpoiksi aivan jokaiselle. Nyt saat jopa 75% ALE webhotellipaketeista + ilmainen SSL.

Webhotelli on maksullinen palvelu, jonka hinta riippuu siitä, millaisia palveluita siihen sisältyy.

Esimerkiksi blogin perustaminen voidaan aloittaa sillä, että etsitään itselle sopiva webhoteli. Samalla voidaan ostaa verkkotunnus, jotta lukijat löytävät blogiin tietyn osoitteen kautta. Mikäli blogi perustetaan WordPressin kautta, voi sivsutolle ottaa käyttöön Elementor lisäosa. Tämän avulla sivuston muokkaaminen on entistä helpompaa.

Kuinka valitset webhotellin – Löydä itsellesi sopiva webhotelli

Webhotelleja on olemassa erilaisia ja oma kannattaa valita sen mukaan, tarjoaako palvelu juuri sinun tarpeitasi vastaavat ominaisuudet. Niinpä oma nettisivustosi määrittää sen, millaiselle hosting-palvelulle on tarvetta. Palvelua ei kannata valita sen mukaan, mikä on palvellut esimerkiksi ystävääsi hyvin.

Eri palvelupaketeissa on eroja esimerkiksi tallennustilan suhteen. Webhotellien erihintaisissa paketeissa tarjotaan myös eri skaalojen verkkoliikennemääriä. Paketin kokoon vaikuttaa sivuston koon lisäksi liikennevirta. Valitsemalla oikean paketin, voidaan ennaltaehkäistä sivuston ruuhkautumista. Ruuhkautuminen johtaa pahimmillaan siihen, että kävijät eivät pääse sivustolle lainkaan. Mikäli sivustolta on tarkoitus ladata tiedostoja, tämä kannattaa ottaa huomioon.

Palvelimien hinnoissa on eroa. Mikäli löydät useita samantyyppisiä paketteja, kannattaa niiden hintoja vertailla keskenään. Hinnoissa saattaa olla eroja, vaikka pakettien sisällöt eivät juuri toisista eroaisikaan. Webhotelli vertailu kannattaa tehdä sekä hinnan että muiden ominaisuuksien perusteella.

Asiakaspalvelu on yksi ominaisuus, johon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ei ole mitenkään tavatonta, että tulee tarvetta ottaa yhteyttä asiakastukeen esimerkiksi neuvontaa varten. Tällöin on hyvin tärkeää, että asiakastuesta saa tarvittavat ohjeet omalla äidinkielellä.

Miksi kannattaa valita webhotelli kotisivujen ylläpitämiseksi?

Webhotelli voi sisältää useita eri palveluja ja näin nettisivuston ylläpitäjä saa yhden paketin ostamalla eri ominaisuuksia. Tämä säästää vaivaa, sillä parhaimmillaan brändiä varten ei tarvitse luoda erikseen nettisivustoa, sähköpostiosoitetta, pilvipalvelua jne. Ostamalla sopivan paketin saa itselleen kaikki tarvittavat palvelut.

Zonerin Webhotelli

Webhotelli on nopea kotisivutila yrittäjälle sisältäen myös verkkotunnuksen ja sähköpostit.

Webhotellin taustalla on aina tiimi ammattilaisia, jotka hoitavat sivuston koodauksen ja auttavat sivuston muokkauksen kanssa. Sivuston ylläpitäjällä ei tarvitse itsellään olla laajaa tietämystä teknisistä asioista. Niinpä webhotellin kautta on mahdollista ylläpitää sivustoa jopa ilman tietämystä.

Palvelun käyttäjän on mahdollista tilata kaikki palvelut niinsanotusti yhden katon alta. Niinpä esimerkiksi eri maiden verkkotunnukset on mahdollista tilata samalta palveluntarjoajalta. Tämä helpottaa sivuston ylläpitoa huomattavasti, kun eri verkkotunnuksista ei tarvitse maksaa usealle eri taholle.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä verran tarvitset liikennöintiä?

Tämä riippuu siitä, millainen verkkosivusto sinulla on ja millaista tarkoitusta varten se on luotu. Jos sivusto on yksinkertainen tietosivusto, jonka kävijöiden on vain tarkoitus lukea ja tarkastella sivua, on se aivan eri asia verrattuna sivustoon, jolta on tarkoitus ladata tiedostoja.

Minkä verran tarvitset levytilaa?

Se, minkäkokoinen paketti kannattaa ostaa sivustoasi varten, riippuu täysin sivuston sisällöstä. Yksinkertainen blogi ei tarvitse niin paljoa tallennustilaa kuin esimerkiksi runsaasti muunlaista mediaa sisältävät sivustot. Tallennustilan tarve kasvaa myös silloin, kun sivuston kävijöillä on mahdollista ladata sivustolle omaa sisältöä.

Millainen merkitys webhotellin nopeudella on?

Nopeus on tärkeää verkkosivuston suorituskyvyn kannalta. Alhainen nopeus huonontaa sivuston kävijöiden kokemusta ja voi esimerkiksi laskea huomattavasti kävijöiden sitoutumista.

Miksi kannattaa valita juuri suomalainen webhotelli?

Suomalainen palvelu takaa asiakaspalvelun omalla äidinkielellä. Lisäksi käyttöympäristö on selkeä ja helppokäyttöinen omalla kielellä, ilman kielimuureja. Tietotekniikkasanasto voi toisinaan olla hämmentävää varsinkin silloin, kun täytyy asioida vieraalla kielellä. Suomalaisuuden tärkeys korostuu tässäkin.

Mikä suomalaisista webhotelleista on nopein?

Moni suomalainen webhotelli on nopea sekä sen toimivuudeltaan, asiakaspalvelultaan että itse loppukäyttäjän kokemuksellakin. Suomalaiset palveluntarjoajat ovat yleensä hyvin palvelualttiita ja vertaamalla eri vaihtoehtoja voi löytää itselleen parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Suosittuja artikkeleita: