Elementor arvostelu 2024 – paras WordPress sivun rakentaja

Elementor arvostelu

WordPress Elementor on suunnattu aina pienien yritysten omistajista myös verkkosivujen kehittäjille.

Elementor on yksinkertainen työkalu, jonka avulla voit rakentaa verkkosivuja WordPress -pohjaisille sivuille. Helpon editorin ansiosta Elementorilla onnistuu verkkosivujen teko aivan jokaiselta käden käänteessä.

Visuaalisen editorin ansiosta käyttäjä ei tarvitse Elementorin käyttämiseen aikaisempaa kokemusta, tai esimerkiksi osaamista koodaamisesta. Työkalulla tekstien ja kuvien siirtely verkkosivulla on helppoa, ja näkymä näyttää aina samalta myös valmiilla julkaistuilla sivuilla. Tämän ansiota Elementor onkin yksi suosituimmista työkaluista verkkosivujen muokkaamiseen.

Elementor kaikille

WordPress Elementor on suunnattu aina pienien yritysten omistajista myös verkkosivujen kehittäjille. Tarvitsitpa siis käyttöösi helpon verkkosivun käyttäjäystävällisin teemoin tai täysin itse koodattavia elementtejä, on Elementorilla tarjota jotain jokaiselle. 

Elementor tarjoaa vaihtoehtoja myös esimerkiksi verkkosivuja rakentaville yrityksille. Näiden avulla rakennat jopa 1000 verkkosivua vain yhdellä tilauksella.

Plussat

Miinukset

Drag & Drop Live Editor -työkalu

Elementor on tunnettu etenkin helposta Drag & Drop Live Editor -työkalustaan. Miten tuo työkalu siis toimii, ja millaisia verkkosivuja sillä on mahdollista tehdä?

Elementor sivun rakentaja toimii näin

Editor toimii reaaliaikaisesti, joten näet tekemäsi muutokset sivuilla juuri kuten editorissakin. Muutokset päivittyvät varsinaiselle sivustolle kuitenkin vasta sitten, kun muutokset on julkaistu. Editorilla sivun muokkaaminen toimii myös täysin visuaalisesti, ilman koodaamista. Sivuston muokkaamiseen täytyykin vain valita elementti, sekä tämän jälkeen vain vetää ja pudottaa elementti haluttuun paikkaan.

Editorin avulla voit myös asetella ja muokata verkkosivusi tyyliä soveltumaan jokaiselle näytölle aina puhelimen näytöistä suurempiin tietokoneiden näyttöihin. Tämä helpottaa sivuston selaamista myös pienemmillä puhelimen näytöillä, jolloin tekstiä ei tarvitse esimerkiksi erikseen suurennella.

Widgetit

Elementor perus widgetit
Elementor perus widgetit

Elementorin ilmaisversio tarjoaa käyttäjälle kasan tavallisia widgettejä, joiden avulla onnistuu yksinkertaisen verkkosivun rakentaminen. Maksullisessa Pro- versiossa käyttäjälle tulevat käyttöön myös Pro widgetit.

Widgettejä Elementorilla on tarjota lukuisia erilaisia; tavallisimpia widgettejä ovat esimerkiksi teksti-, kuva-, video-, HTML-, sekä sosiaalisen median widgetit.

Pro widgettejä puolestaan ovat portfolio-, kirjautumis-, galleria-, sekä Facebook widgetit.

Elementor Pro widgetit
Elementor Pro widgetit

Widgettien avulla sivustolle on mahdollista luoda tavallisia tekstejä ja kuvia, mutta myös esimerkiksi kirjautumissivuja, videoita, arvostelumahdollisuuksia sekä lukuisia muita mielenkiintoisia asioita. Widgeteillä sivusta saadaan siis persoonallinen ja luova.

Täytettävät lomakkeet ovat myös yksi Pro- version widgeteistä. Lomakkeilla asiakas voi vaikkapa jättää palautetta, pyytää yhteydenottoa tai vaikkapa tilata tuotteita. Mikäli sivustolla tarvitseekin esimerkiksi lomakkeita, on syytä miettiä Pro- tilaukseen päivittämistä.

Hinnoittelu

Elementorin käyttö on täysin ilmaista, mutta joidenkin ominaisuuksien ja lisäosien käyttöön tarvitaan vuosimaksullinen tilaus. 

Elementor Free

Elementorin ilmaisversioon kuuluu esimerkiksi Drag & Drop Live Editorin perusversio, yli 30 tavallista widgettiä, sekä yli 30 valmista Elementor Templates -pohjaa. Ilmaisversiolla pääsee siis hyvin perehtymään Elementorin editorin käyttöön, ja mikäli tarve kasvaa voi halutessaan päivittää myös maksullisiin tilauksiin. 

Elementor Pro

Maksullinen Elementor Pro -tilaus sisältää enemmän lisäosia sekä esimerkiksi täyden Drag & Drop Live Editorin, jonka avulla sivua voidaan muokata ainoastaan raahaa ja tiputa -tekniikan avulla. Pro -versioon sisältyy tavallisten widgettien ja sivupohjien lisäksi myös näiden pro versiot. 

Elementor Pro -tilaukseen sisältyy myös erittäin laaja asiakaspalvelu, sillä tilaukselle luvataan premium asiakastuen lisäksi myös ympärivuorokautinen chatti. 

Elementor Pro hinta määräytyy sivustojen mukaan. Essential- tilauksella pääset muokkaamaan yhtä sivustoa, kun taas Agency- tilauksella sivustojen muokkaus on mahdollista jopa 1000 sivustolle. 

Elementor Cloud Website

Elementor Cloud Website

Elementor Cloud Website -tilaus sisältää kaikki lisäosat, ja onkin tilausvaihtoehdoista se laajin. Tilaukseen sisältyy kaikkien edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi SSL- sertifikaatti20 GB tallennustilaaWordPress webhotelliautomaattiset varmuuskopiotilmainen domain25 000 vierailijaa kuukaudessa, sekä lukuisia muita nettisivuilla tarvittavia lisäominaisuuksia.

Elementor Cloud Website -tilaus onkin tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat kaikki tarvittavat lisäominaisuudet samalla tilauksella. Se tuokin käyttäjälle siis hyvin samanlaisia lisäpalveluita, kuten esimerkiksi Hostinger ja Hostaan. Paras webhotelli löytyy kuitenkin jokaiselle varmasti kokeilemalla, ja juuri tämän takia Elementor tarjoaa asiakkailleen myös 30 päivän tyytyväisyystakuun.

Lue lisää Elementor Cloud ratkaisusta täätlä.

Maksullinen vs. ilmaisversio

Kannattaako siis valita suosiolla maksullinen Pro- versio, vai riittääkö mahdollisesti ilmaisversio omiin tarpeisiin?

Elementor hinnat

Ilmaisversio on erittäin monipuolinen, ja sillä on mahdollista luoda yksinkertaisia ja pienempiä verkkosivuprojekteja. Sivun muokkaamista varten saat käyttöön kaikki perustoiminnot, joilla pääsee hyvin alkuun.

Ilmaisversioon sisältyy perustoimintojen lisäksi myös esimerkiksi yli 30 tavallista widgettiä, sekä yli 30 valmista sivun mallipohjaa. Ilmaisversion widgeteillä on mahdollista kuvien, tekstien, karttojen sekä videoiden upotus ja muokkaus.

Ilmaisversioon ei kuitenkaan kuulu esimerkiksi 24/7 asiakaspalvelua, jossa saat erittäin nopeat vastaukset tukipyyntöihin ja kysymyksiin. Mikäli ilmaisversiossa kesken sivuston muokkaamisen tuleekin ongelmia, voi vastauksen saamisessa kestää kauemmin ja projekti täten viivästyä.

Kaikkiin maksettuihin tilauksiin sisältyy kuitenkin 30 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit huoletta kokeilla Pro- versiota. Mikäli et olekaan tyytyväinen Pron tarjoamiin ominaisuuksiin, saat rahasi takaisin.

Yhteenveto

Elementor on varmasti yksi helpoimmista ja parhaista editoreista, joilla WordPress- pohjaisen sivuston rakentaminen onnistuu täysin ilman koodaamista. Editorin käytön helppous ja yksinkertaisuus tekee sivujen rakentamisesta nopeaa, jolloin aikaa jää kaikkeen muuhun. 

Monissa projekteissa myös Elementorin ilmaisversion on riittävä etenkin pienten verkkosivujen toteuttamiseen. Mikäli mielessä on kuitenkin hieman suurempi projekti, on syytä harkita Pro- version ostamista. Pro- versiolla saat kaikki Pro- ja lisäominaisuudet käyttöösi. 

Usein kysytyt kysymykset

Elementor on WordPress -pohjaisten verkkosivujen rakentamiseen tarkoitettu työkalu. Se toimii käyttäjäystävällisen ja helpon editorin avulla, jolloin aiempaa kokemusta esimerkiksi koodaamisesta ei tarvita.

Elementor Pro maksaa yhdelle sivustolle vain 49 $ vuodessa. Mikäli tarvitset käyttöösi lisää sivustoja, maksaa tämä enemmän.

Elementoria käytetään raahaa ja pudota -editorilla, jonka käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Haluttu elementti valitaan valikosta, jonka jälkeen se raahataan haluttuun paikkaan verkkosivulla. Et tarvitse editorin käyttöön siis aikaisempaa kokemusta, tai esimerkiksi koodaustaitoa.

Elementorin asentaminen on erittäin helppoa WordPressin hallintapaneelista. Asentaminen onnistuu alla olevalla ohjeella:

  • Napsauta WordPressin hallintapaneelissa Plugins > Add New.
  • Kirjoita Haku- kenttään Elementor, ja valitse asennettavaksi Elementor website builder.
  • Napsauta asentamisen jälkeen vielä Aktivoi.

Elementor sisältää sisäänrakennetun verkkohistorian, sekä Kumoa ja Tee Uudelleen– ominaisuudet. Historiapaneeliin pääset napsauttamalla paneelin alareunassa olevaa kellon painiketta. Tämä avaa Historia -paneelin, joka sisältää aiemmin tehdyt muutokset. 

Toiminnot -välilehdellä näet myös muut Elementorissa tehdyt toiminnot, ja näet esimerkiksi muokkauksen aloitus- ja lopetusajat. 

Elementor luo myös uuden version sivusta aina, kun sivu päivittyy. Voit siis helposti vaihtaa versioiden välillä, ja palata aina takaisin edelliseen tallennettuun versioon. Jokaisessa versiossa lukee myös version päivämäärä, aika sekä version tekijä. 

Voit myös peruuttaa viimeisen toiminnon painamalla CTRL + Z (Windowsille) tai CMD + Z (Macille) näppäimiä. Viimeisen toiminnon toistaminen onnistuu puolestaan CTRL + SHIFT + Z sekä CMD + SHIFT + Z näppäimillä.