Shein kokemuksia 2024

Shein arvostelu

Shein on kiinalainen vaatekauppa, joka on viime vuosina noussut suureen suosioon erityisesti nuorten keskuudessa. Yritys on tunnettu edullisista hinnoistaan ja trendikkäistä vaatteistaan. Tässä artikkelissa käymme läpi Shein-kokemuksia eri lähteistä kerätyn tiedon pohjalta.

Yleisiä kokemuksia Sheinistä

Keskustelu.suomi24.fi-sivustolla käydyn keskustelun perusteella Sheinistä on sekä positiivisia että negatiivisia kokemuksia. Osa käyttäjistä on tyytyväisiä ostoksiinsa ja kokee saaneensa rahoilleen vastinetta, kun taas toiset ovat pettyneitä laatuun ja asiakaspalveluun.

Fi.trustpilot.com-sivuston arviot Sheinistä ovat myös jakautuneet. Joidenkin mielestä verkkokauppa on hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja he ovat tyytyväisiä ostoksiinsa, kun taas toisten mielestä laatu on heikko ja asiakaspalvelu huono.

 

Vauva.fi-keskustelupalstalla Sheinistä on pääosin positiivisia kokemuksia. Monet kokevat, että vaatteet ovat hintaansa nähden laadukkaita ja toimitus on ollut nopea. Joitakin on kuitenkin häirinnyt verkkokaupan epäselvä palautuskäytäntö.

Plussat

Miinukset

Toimitus, palautukset ja asiakaspalvelu

Ilta-Sanomien Taloussanomat-sivuston mukaan Sheinin toimitusajat vaihtelevat, mutta keskimäärin tilaukset saapuvat Suomeen 2-3 viikon kuluessa. Shein tarjoaa ilmaisen toimituksen yli 39 euron ostoksille, ja alle tämän summan ostoksista peritään 6,99 euron toimitusmaksu.

Palautuskäytännöt ovat herättäneet keskustelua, sillä Shein ei korvaa palautuskuluja eikä myöskään tarjoa ilmaista palautusta. Palautukset on tehtävä 45 päivän kuluessa tilauksesta, ja asiakkaan on maksettava palautuspostikulut itse.

Asiakaspalvelun osalta kokemukset vaihtelevat. Monet ovat saaneet nopeaa ja asiallista palvelua, mutta toiset ovat kokeneet asiakaspalvelun olevan hankalasti tavoitettavissa ja vastauksia saa odottaa pitkään.

Eettisyys ja työolot

Mtvuutiset.fi-sivustolla kerrotaan dokumentista, joka paljastaa Sheinin vaatebrändin karun todellisuuden. Dokumentin mukaan yrityksen tehtailla työskennellään jopa 18-tuntisia työpäiviä, ja palkka on olematon. Lisäksi dokumentti kertoo tehtaiden työolojen olevan huonot, eikä työntekijöille ole tarjolla asianmukaisia sosiaaliturvaetuuksia. Shein on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä parannuksia työoloihin ja eettisyyteen liittyvissä kysymyksissä.

 

Iltalehden artikkelissa mainitaan myös, että Sheinin toiminta on herättänyt huolta ympäristövaikutusten osalta. Vaatevalmistuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt, vedenkulutus ja kemikaalien käyttö ovat nousseet keskustelun aiheeksi. Shein ei ole toistaiseksi ottanut kantaa näihin kysymyksiin.

Shein kokemuksia screenshot

Yhteenveto

Shein on edullisten ja trendikkäiden vaatteiden verkkokauppa, joka on saanut sekä positiivista että negatiivista palautetta. Hinta-laatusuhde koetaan yleisesti hyväksi, mutta laatu vaihtelee ja asiakaspalvelukokemukset ovat kirjavia. Toimitusajat ovat kohtuulliset, mutta palautuskäytännöt ovat aiheuttaneet kritiikkiä.

Eettisyyden ja työolojen osalta Shein on saanut negatiivista julkisuutta, ja yritys on ilmoittanut pyrkivänsä parantamaan toimintaansa näillä alueilla. Ympäristövaikutukset ovat myös huolenaihe, johon Sheinin tulisi kiinnittää huomiota.

Kokonaisuudessaan Shein tarjoaa edullisia ja trendikkäitä vaatteita, mutta kuluttajien kannattaa olla tietoisia eettisistä ja ympäristöön liittyvistä kysymyksistä sekä varautua mahdollisiin laatuongelmiin ja palautuskustannuksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Ylen artikkelia ei ole listattu annetuissa lähteissä, joten en voi vastata kysymykseesi sen perusteella. Kuitenkin muista lähteistä saatujen tietojen perusteella voin kertoa, että Shein on kiinalainen yritys ja suurin osa heidän vaatteistaan valmistetaan Kiinassa.

Iltalehden artikkelia ei ole listattu annetuissa lähteissä, joten en voi vastata kysymykseesi sen perusteella. Kuitenkin Sheinin omilta sivuilta saatujen tietojen perusteella voin kertoa, että Shein toimittaa tilauksia ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomeen.

Shein toimittaa tilaukset Suomeen arviolta 1-2 viikon sisällä, poislukien viikonloput ja juhlapyhät. Voit seurata tilauksesi etenemistä lähimpään noutopisteeseen. Tämä viittaa siihen, että Shein tilaukset eivät välttämättä tule suoraan kotiovelle, vaan ne voi joutua noutamaan lähimmästä noutopisteestä. Tarkemmat toimitustiedot kannattaa kuitenkin tarkistaa Sheinin verkkosivuilta tai ottaa yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa.

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. 

Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia.