Luo wordpress-kotisivut itse: askel askeleelta opas aloittelijalle

Luo wordpress-kotisivut itse

Miksi valita wordpress kotisivujen alustaksi?

WordPress on yksi suosituimmista ja käytetyimmistä sisällönhallintajärjestelmistä (CMS) maailmassa. Sen monipuolisuus, skaalautuvuus ja helppokäyttöisyys tekevät siitä erinomaisen valinnan kotisivujen alustaksi. Kuka tahansa, jolla on perustason tekninen osaaminen, voi luoda wordpress kotisivut itse. Joustavuus ja personointimahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat, minkä ansiosta voit räätälöidä sivustosi juuri niin kuin haluat sen näyttävän ja toimivan.

WordPress tarjoaa käyttäjilleen valtavan määrän teemoja ja lisäosia, jotka tekevät kotisivujen personoinnista helpompaa kuin koskaan. Lisäksi se on avoimen lähdekoodin alusta, joten se kehittyy ja päivittyy jatkuvasti. Päivitykset tuovat turvallisuutta ja parantavat sivuston suorituskykyä. Äärimmäisen suuresta käyttäjäyhteisöstä löytyy helposti tukea ja ohjeita, olipa kyse sitten pienestä ongelmasta tai suuremmasta haasteesta wordpress kotisivujen kanssa.

 • WordPress on erittäin monipuolinen: Voit luoda sivustoja, blogeja, verkkokauppoja ja paljon muuta. Sen avulla voit räätälöidä sivustosi juuri sellaiseksi kuin haluat.
 • Se tarjoaa valtavan määrän teemoja: Valittavana on tuhansia ammattimaisesti suunniteltuja teemoja, jotka sopivat kaikenlaisille yrityksille ja organisaatioille.
 • Lisäosien ansiosta voit laajentaa sivustosi toiminnallisuutta: On olemassa lukemattomia lisäosia, joilla voit lisätä uusia ominaisuuksia kuten sosiaalisen median integrointi, SEO-työkalut tai yhteydenottolomakkeet.
 • WordPress on avoimen lähdekoodin alusta: Tämän ansiosta se kehittyy jatkuvasti ja päivitykset parantavat turvallisuutta sekä käyttökokemusta.
 • Helppo oppia ja käyttää: Kuka tahansa perustason teknisellä osaamisella voi luoda wordpress kotisivun.
 • Suuri tukiyhteisö: Äärimmäisen suuresta käyttäjien yhteisöstään löytyy helposti tukea ja ohjeita kaikkiin mahdollisiin haasteisiin wordpress kotisivujen kanssa.

Lopulta valinta riippuu tietenkin omista tarpeistasi ja tavoitteistasi. Mutta jos etsit monipuolista, helppokäyttöistä ja jatkuvasti kehittyvää alustaa kotisivuillesi, WordPress on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Ennen kotisivujen tekemistä: mitä tulee tietää?

Ensimmäisenä askeleena kotisivujen tekeminen edellyttää huolellista suunnittelua ja strategista ajattelua. Ennen kuin ryhdyt rakentamaan verkkosivua, sinun täytyy ymmärtää tarkalleen, mitä tavoittelet ja millaisen kokemuksen haluat tarjota käyttäjillesi. Onko tavoitteenasi myydä tuotteita tai palveluita, tarjota tietoa, kerätä liidejä, tai kenties luoda yhteisö? Vastaukset näihin kysymyksiin vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka verkkosivusi tulisi suunnitella ja rakentaa.

Verkkosivujen tekeminen alkaa kirkkaalla visiolla siitä, mitä haluat saavuttaa. Samalla kun suunnittelet kotisivujesi rakennetta, navigointia ja sisältöä, on tärkeää pitää mielessä käyttäjäkokemus. Verkkosivun täytyy olla paitsi esteettisesti miellyttävä, myös helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Lisäksi, kotisivujen tulee olla johdonmukaisia brändisi kanssa- kaiken, logosta väripalettiin, tulee heijastaa yrityksesi identiteettiä ja arvoja. Huolellinen suunnittelu ja strateginen lähestymistapa kotisivujen tekemisessä on ensiarvoisen tärkeää sen varmistamiseksi, että lopputulos on paitsi visuaalisesti houkutteleva, myös käytännöllinen ja käyttäjäystävällinen.

Seuraavassa on joitakin tärkeitä seikkoja, jotka sinun tulisi ottaa huomioon kotisivujen suunnittelussa ja rakentamisessa:

 • Määrittele selkeät tavoitteet: Ennen kuin aloitat verkkosivustosi suunnittelun, sinun täytyy olla selvillä siitä, mitä haluat saavuttaa. Haluatko myydä tuotteita tai palveluita, tarjota tietoa, kerätä liidejä vai luoda yhteisö?
 • Huomioi käyttäjän kokemus: Verkkosivustosi ei ole vain digitaalinen esite – sen pitää tarjota positiivinen ja mielekäs kokemus kävijöillesi. Tämän vuoksi navigoinnin ja sisällön suunnittelu ovat erityisen tärkeitä.
 • Luo esteettisesti miellyttävä sivusto: Hyvin suunniteltu verkkosivusto voi tehdä merkittävän vaikutuksen yrityksesi imagoon. Muista pitää design yhtenäisen brändisi kanssa- kaikki logosta väripalettiin asti tulisi heijastaa yrityksesi identiteetti.
 • Tee sivustostasi helppokättöinen: Kukaan ei halua viettää aikaa sekavan ja monimutkaisen verkkosivuston parissa. Varmista että sivusi on intuitiivistinen ja helppo navigoida.
 • Johdonmukaisuus brändin kanssa: Kotisivujen tulee olla johdonmukaisia yrityksesi brändin kanssa. Kaiken, logosta väripalettiin, tulisi heijastaa yrityksesi identiteettiä ja arvoja.
 • Strateginen lähestymistapa: Älä tee kotisivujasi hätiköiden. Huolellinen suunnittelu ja strateginen lähestymistapa varmistavat, että lopputulos on paitsi visuaalisesti houkutteleva, myös käytännöllinen ja käyttäjäystävällinen.

Muista nämä seikat ennen kuin aloitat kotisivujen tekemisen. Hyvin suunniteltu verkkosivusto voi tehdä merkittävän eron yrityksesi menestyksen kannalta.

Verkkosivujen tekeminen wordpressillä: yleiskatsaus

WordPress tarjoaa käyttäjilleen helpon ja intuitiivisen alustan verkkosivujen luomista varten. Nopeat parannukset, säännölliset päivitykset ja suunnittelijaystävälliset ominaisuudet tekevät WordPressistä suosituimman valinnan niille, jotka haluavat rakentaa persoonallisia ja ammattitaitoisia nettisivustoja.

Kiinnostuneille, wordpress nettisivut on hyvin muokattavissa oleva alusta, joka sopii sekä yritysten verkkosivustojen että henkilökohtaisten blogien luomiseen. Tämä dynaaminen ja joustava alusta mahdollistaa laajan skaalan digitaalisia innovaatioita, mukaan lukien räätälöityjen teemojen ja liitännäisten käytön, jotka vakauttavat wordpress verkkosivut mielenkiintoiseksi, joustavaksi ja käyttäjäystävälliseksi valinnaksi.

 • WordPressin helppokäyttöisyys: WordPress on suunniteltu olemaan mahdollisimman helppokäyttöinen, joten sen oppimiskynnys on matala. Voit päästä alkuun vain muutamalla napsautuksella ja tarvitset vain perustiedot tietojenkäsittelystä.
 • Kustomointikyky: Yksi merkittävimmistä eduista, joita WordPress tarjoaa, on sen laaja kustomointikyky. Voit valita tuhansista teemoista ja liitännäisistä luodaksesi ainutlaatuisen verkkosivun, joka vastaa täydellisesti brändisi tai persoonallisuutesi vaatimuksia.
 • Säännölliset päivitykset: WordPress päivittyy säännöllisesti uusilla ominaisuuksilla ja turvaparannuksilla varmistaakseen, että sivustosi pysyy ajan tasalla ja turvallisena.
 • Suuri yhteisö: Koska WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), sillä on aktiivinen yhteisö käyttäjiään auttamassa. Tämän ansiosta voit saada apua milloin tahansa kohtaat haasteita tai sinulla on kysymyksiä.
 • Monipuolisuus: Olipa kyseessä yrityksen verkkosivusto, henkilökohtainen blogi tai verkkokauppa – wordpress nettisivut ovat riittävän monipuolisia vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi.
 • Hakukoneystävällisyys: WordPress on suunniteltu olemaan hakukoneystävällinen, joten se auttaa sivustoasi saavuttamaan paremman näkyvyyden Google-hauissa ja muilla hakukoneilla.
 • Integrointimahdollisuudet: WordPress integroituu helposti muihin työkaluihin ja palveluihin, kuten sosiaalisen median alustoihin, sähköpostimarkkinointityökaluihin tai analytiikkapalveluihin. Tämä tekee siitä erittäin joustavan ratkaisun digitaaliseen markkinointiin.

Tämän yleiskatsauksen perusteella voimme päätellä, että wordpress nettisivut ovat hyvä valinta niille, jotka haluavat luoda ammattitaitoisen verkkosivuston ilman teknistä osaamista.

Ero nettisivujen ja wordpress-verkkosivujen välillä

Parhaat vinkit nettisivujen rakentamiseen

WordPress-sivustot eroavat perinteisistä verkkosivustoista monin tavoin. Näistä yksi merkittävimmistä liittyvät sisällön hallintaan ja joustavuuteen. WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka mahdollistaa sivustojen rakentamisen ilman ohjelmointitaitoja. Tämä tekee siitä erityisen houkuttelevan vaihtoehdon sellaisille käyttäjille, jotka haluavat rakentaa laadukkaan verkkosivuston, mutta joilla ei ole teknistä osaamista koodauksen saralla.

Toinen tekijä, joka erottaa wordpress-sivustot muista, on sen laaja ja aktiivinen kehittäjäyhteisö. WordPress-kotisivut ohje on saatavana lukemattomissa muodoissa, mukaan lukien ohjeet, oppaat, videotutoriaalit, keskustelupalstat ja blogit. Tämä ehtymätön tietolähde antaa aloittelijoille mahdollisuuden vastata moniin kysymyksiinsä ja ratkaista useimmat ongelmat. Kaiken kaikkiaan, kun valitset wordpressin verkkosivuillesi, saat käyttöösi helppokäyttöisen, joustavan työkalun, jolla voit rakentaa yksilöllisen ja ammattimaisen sivuston hyödyntämällä aktiivisen yhteisön tietämystä ja kokemusta.

WordPress-sivustot tarjoavat monia etuja, kuten:

 • Helppokäyttöisyys: WordPressin avulla voit luoda ja hallita verkkosivustoja ilman ohjelmointitaitoja. Tämä tekee siitä sopivan vaihtoehdon niille, jotka haluavat rakentaa laadukkaan sivuston ilman teknistä osaamista.
 • Joustavuus: Voit muuttaa ja mukauttaa WordPress-sivustoasi helposti erilaisten teemojen ja lisäosien avulla. Näin voit luoda yksilöllisen ulkoasun sivustollesi.
 • Aktiivinen kehittäjäyhteisö: Saat käyttöösi valtavan tietopankin, joka sisältää oppaita, keskustelupalstoja, blogikirjoituksia ja videotutoriaaleja.

Perinteiset nettisivut eroavat WordPress-sivustoista seuraavin tavoin:

 • Tekninen vaativuus: Perinteisten nettisivujen luominen vaatii useimmiten ohjelmointiosaamista tai web-suunnittelijan palkkaamista.
 • Rajoitetut muokkausmahdollisuudet: Nettisivujen rakenne on usein kiinteampi eikä niitä voi vapaasti muokata ilman koodauksen tuntemusta.
 • Yhteisön puute: Toisin kuin WordPressissä, perinteisiin nettisivuihin ei liity aktiivia kehittäjäyhteisöä, josta voisi saada tukea ja ohjeita.

Kaiken kaikkiaan WordPress tarjoaa helppokäyttöisen ja joustavan tavan luoda yksilöllinen verkkosivusto. Sen aktiivinen kehittäjäyhteisö tarjoaa runsaasti resursseja ongelmien ratkaisemiseen sekä uuden oppimiseen. Perinteiset nettisivut sen sijaan vaativat usein enemmän teknistä osaamista ja niiden muokkaaminen voi olla haastavampaa.

WordPress sivustojen perusperiaatteet

WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka on luotu yksinkertaistamaan verkkosivustojen luontia ja ylläpitoa. Sen avulla voit muokata sivujesi ulkoasua ja sisältöä ilman, että sinun tarvitsee ymmärtää monimutkaista koodia. WordPressin perusperiaatteet ovat oppimisen arvoisia kaikille, jotka haluavat tehdä verkkosivustoja itse – tämä sisältää myös wordpress kotisivujen teko. Järjestelmän helppokäyttöisyys ja joustavuus tekevät siitä loistavan alustan niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kehittäjille.

WordPresin perusperiaate on, että se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden luoda verkkosivustoja ilman tarvetta ohjelmointitaidoille. Järjestelmässä on käytössä teemapohjia, joita voi käyttää sivuston ulkoasun pohjana, ja niihin voi lisätä erilaisia toiminnallisuuksia laajennusten avulla. WordPress ohjeet tarjoavat käyttäjilleen neuvoja ja vinkkejä järjestelmän käyttöön, verkkosivuston luomiseen ja ylläpitoon. Näiden ohjeiden avulla voit luoda professionaalisia, toimivia ja visuaalisesti miellyttäviä verkkosivustoja ilman aiempaa kokemusta tai teknistä osaamista.

Seuraavassa on joitakin WordPressin perusperiaatteita:

 • Käytä teemoja: WordPress tarjoaa tuhansia erilaisia teemapohjia, joiden avulla voit mukauttaa sivustosi ulkoasua. Voit valita yksinkertaisista ja minimalistisista teemoista aina monimutkaisiin ja ammattimaisiin asti.
 • Laajennukset: Laajennusten avulla voit lisätä verkkosivustoosi uusia toimintoja. Esimerkkejä näistä ovat sosiaalisen median integroinnit, SEO-työkalut tai verkkokaupan ominaisuudet.
 • Sisällön hallinta: WordPress mahdollistaa sisällön helpon hallinnan. Voit luoda, muokata ja julkaista blogikirjoituksia, sivuja sekä muita sisältötyyppejä intuitiivisen käyttöliittymän kautta.
 • Responsiivisuus: Nykyään on tärkeää, että verkkosivusto mukautuu erilaisten laitteiden näyttökokojen mukaan. Useimmat WordPress-teemat ovat responsiivisia eli ne skaalaavat automaattisesti sivun elementtejä sopimaan erikokoisiin ruutuihin.
 • Hakukoneoptimointi (SEO): Monet WordPress-teemat ja -laajennukset on suunniteltu hakukoneystävällisiksi, mikä auttaa parantamaan sijoituksiasi hakutuloksissa.
 • Yhteisö: WordPressillä on aktiivinen ja avulias yhteisö, josta voit saada tukea ja neuvoja. Lisäksi on olemassa useita resursseja, kuten oppaita, webinaareja ja foorumeita, jotka auttavat sinua hyödyntämään järjestelmän täyttä potentiaalia.

Kaiken kaikkiaan WordPressin perusperiaatteet tarjoavat käyttäjilleen valmiudet luoda ammattimaisia verkkosivustoja ilman ohjelmointitaitoja. Kuitenkin syvällisempi ymmärrys sen ominaisuuksista voi parantaa sivuston suorituskykyä entisestään.

Käytännön ohjeet: wordpress kotisivut askel askeleelta

Ensiksi, on tärkeää ymmärtää, että nettisivut itse ei ole mahdoton tehtävä, vaan se edellyttää selkeää suunnitelmaa ja perusteellista tutustumista WordPress-alustaan. On välttämätöntä, että aloitat määrittelemällä sivustosi tavoitteen ja kohdeyleisön. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen teeman ja lisäosat, jotka vastaavat tarpeitasi. Verkkosivujen perustamisen alkuvaiheessa kannattaa myös ostaa domain ja webhotelli, jotka tukevat sivustosi toimivuutta ja näkyvyyttä.

Toisekseen, miten tehdä nettisivut? Ainakin, WordPressin asentaminen on seuraava suuri askel. Monet webhotellit tarjoavat yhden napsautuksen asennuspalveluita, mikä tekee prosessista suhteellisen suoraviivaista. Kun olet asentanut WordPressin, sinun tulee valita ja mukauttaa teema, joka kuvastaa sivustosi brändiä ja tavoitteita. Tämän jälkeen voit luoda ensimmäiset sivusi ja julkaista sisältöä, joka houkuttelee ja pitää yleisösi kiinnostuneena. Muista, että WordPress-sivuston luominen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta tulokset voivat olla erittäin palkitsevia.

Kolmanneksi, WordPressin käyttöönottoon liittyy useita asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Valitse teema huolellisesti: Teeman valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä verkkosivustosi luonnissa. Se määrittelee sivustosi ulkoasun ja toiminnallisuuden.
 • Kustomoi teemasi: Kun olet valinnut teeman, voit mukauttaa sitä omien tarpeidesi mukaan. Voit muuttaa fontteja, värejä ja muita elementtejä saadaksesi haluamasi ilmeen.
 • Asenna lisäosat: Lisäosat ovat erinomainen tapa lisätä sivustollesi uusia ominaisuuksia tai parantaa sen suorituskykyä.

Neljänneksi, sisällön tuottaminen on olennainen osa verkkosivujesi menestystarinaa. Tarjoamalla laadukasta ja relevanttia sisältöä houkuttelet enemmän vierailijoita ja pidät heidät kiinnostuneina palveluistasi tai tuotteistasi. Muista myös optimoida sisältösi hakukoneille paremman näkyvyyden saavuttamiseksi.

Viidenneksi, seuraa sivustosi suorituskykyämittaajia analysoimaan sen menestystekijöitä sekunti kerrallaan. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä osat toimivat hyvin ja missä on parantamisen varaa.

 • Seuraa liikennettä: On tärkeää seurata sivustosi kävijöitä ja heidän käyttäytymistään. Näin voit tehdä tarvittavat muutokset houkutellaksesi enemmän vierailijoita.
 • Mittaa konversioita: Konversioiden mittaaminen auttaa sinua ymmärtämään, kuinka moni sivustosi vierailija muuttuu asiakkaaksi tai tilaajaksi.

Kaiken kaikkiaan WordPress-kotisivujen luominen vaatii suunnittelua, aikaa ja ponnisteluja, mutta sen avulla voit rakentaa ammattimaisen ja tehokkaan verkkosivun.

Lue lisää: Kuinka Elementor voi auttaa nettisivujen luomiseen.

Yleisimmät virheet wordpress kotisivujen teossa ja kuinka välttää ne

Aloittelevalle WordPress-käyttäjälle saattaa olla yllättävän helposti tehdä virheitä. Yksi yleisimmistä virheistä on unohtaa sivuston jatkuva ylläpito ja päivitykset, jotka ovat elintärkeitä sivuston toiminnallisuuden ja turvallisuuden kannalta. WordPressin alati kehittyvä ympäristö vaatii jatkuvaa seurantaa ja välittömiä toimia, jotta sivusto pysyy ajantasalla. Tällaisten virheiden välttämiseksi tarvitset kattavan wordpress aloittelijan oppaan, joka opastaa sivustojen ylläpidossa ja päivityksissä.

Toinen yleinen virhe tapahtuu sivuston suunnitteluvaiheessa, jossa käytetään liiallisia plugin-ohjelmia. Plugin-ohjelmien liiallinen käyttö voi hidastaa sivuston latausaikoja ja aiheuttaa yhteensopivuusongelmia. Lisäksi ne voivat tehdä sivustollesi haavoittuvaisen tietoturvariskeille. WordPress aloittelijan opas tarjoaa tärkeitä ohjeita siitä, miten voi valita ja käyttää plugin-ohjelmia harkiten. Tämä ei ainoastaan paranna sivuston suorituskykyä, mutta varmistaa myös sen tietoturvan ja stabiilisuuden.

Kolmas yleinen virhe on, että aloittelijat usein laiminlyövät sivuston varmuuskopioinnin. Tämä voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin, jos jokin menee pieleen tai sivusto hakkeroituu. Varmuuskopiointi on olennainen osa WordPress-sivuston ylläpitoa ja sen tulisi olla päällimmäisenä prioriteettina kaikille käyttäjille.

 • Säännöllinen varmuuskopiointi auttaa palauttamaan sivustosi mahdollisten teknisten vikojen tai tietoturvahyökkäysten jälkeen.
 • On suositeltavaa tehdä viikoittaisia tai kuukausittaisia varmuuskopioita riippuen siitä, kuinka usein päivität sisältöjäsi.
 • Useita luotettavia ja helppokäyttöisiä plugin-ohjelmia on saatavilla automatisoimaan tämän prosessin.

Neljäs virhe liittyy huonoon hakukoneoptimointiin (SEO). Monet aloittelijat eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota SEO:lle, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti heidän verkkosivujensa näkyvyyteen hakutuloksissa.

 • Hakukoneiden parempi indeksointi edellyttää hyvin kirjoitettua ja relevanttia sisältöjä sekä asianmukaista avainsanojen käyttämistään.
 • On olemassa useita SEO-plugin-ohjelmia, jotka voivat auttaa sinua optimoimaan sivustosi paremmin hakukoneille.
 • Säännöllinen sisällön päivitys ja laadukkaiden backlinkien hankkiminen ovat myös tärkeitä osia tehokasta SEO-strategiaa.

Viides yleinen virhe on, että monet aloittelijat eivät kiinnitä huomiota mobiiliystävällisyyteen. Nykyään suurin osa liikenteestä tulee mobiililaitteilta, joten on välttämätöntä varmistaa, että WordPress-sivusto toimii hyvin kaikilla laitteilla.

 • Valitse responsiivinen teema tai käytä plugin-ohjelmaa sivuston mobiilioptimoinnin parantamiseksi.
 • Testaa sivustoasi erilaisissa näyttökooissa ja -resoluutioissa varmistaaksesi sen saumattoman toiminnan.
 • Varmista myös, että latausajat pysyvät kohtuullisina myös mobiilikäyttöliittymissä.

Hyödylliset wordpress-ohjeet aloittelijoille

WordPress tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ja työkaluja, jotka saattavat tuntua aluksi monimutkaisilta ja jopa pelottavilta, jos olet uusi alustalla. Ensimmäinen vinkki kaikille aloittelijoille on yksinkertainen: tutustu WordPressin käyttöliittymään ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin perusteellisesti. WordPressin verkkosivuilla on kattava opas, joka käy läpi alustan perusominaisuudet. Lukemalla tämän oppaan saat hyvän yleiskuvan siitä, mitä WordPressilla voi tehdä ja mihin se pystyy.

Toinen hyödyllinen neuvonta on, että WordPressissa on tärkeää ymmärtää teemojen ja lisäosien käyttö. Teemat määrittävät sivuston ulkoasun ja lisäosat lisäävät uusia ominaisuuksia tai toimintoja. On tärkeää valita sellainen teema, joka tukee sivuston tarkoitusta ja kohderyhmää. Lisäosien kanssa kannattaa olla varovainen, sillä niiden liiallinen käyttö voi hidastaa sivuston toimintaa. Valitse vain välttämättömiä lisäosia ja muista päivittää ne säännöllisesti.

Kolmas vinkki koskee sisällön luomista. WordPressissa voit lisätä uusia sivuja, blogikirjoituksia ja mediaa, kuten kuvia ja videoita. Sisällön tuottaminen on tärkeää, sillä se auttaa houkuttelemaan kävijöitä sivustollesi ja parantaa sen näkyvyyttä hakukoneissa.

 • Tutustu erilaisiin sisältötyyppeihin: Voit luoda staattisia sivuja, dynaamisia blogipostauksia tai ladata multimediaa.
 • Käytä avainsanoja oikein: Hakukoneoptimoinnissa (SEO) avainsanojen käyttö on tärkeää. Valitse jokaiseen postaukseen 1-2 keskeistä avainsanaa ja käytä niitä otsikoissa, alaotsikoissa sekä tekstissä.
 • Lisää kuvat viisaasti: Kuvat tekevät sivustosta visuaalisesti houkuttelevan ja ne voivat myös parantaa SEO-tuloksiasi. Muista aina nimetä kuvasi selkeilllä tiedostonimilllä ja tägätä ne asianmukaisilla alt-teksteilllä.

Neljäs vinkki liittyy yllapitoon. WordPress-sivusto vaatii jatkuvaa huolenpitoa toimiakseen moitteettomasti.

 • Pidä ohjelmisto ajantasalla: WordPress päivityksiään usein turvallisuussyistämme sekämme uusien ominaisuuksien lisäämiseksi. Pidä myös teemat ja lisäosat ajan tasalla.
 • Tarkista sivustosi suorituskyky: Käytä erilaisia työkaluja, kuten Google Analytics tai Jetpack, seuraamaan sivustosi liikennettämme ja käyttäjien toimintaa.
 • Varmuuskopioi sivusto: On tärkeää varmuuskopioida WordPress-sivustoasi säännöllisesti. Voit tehdä tämän manuaalisesti tai käyttämällä erilaisia lisäosia.

Viimeinen vinkki on yhteisön hyödyntaminen. WordPressillamme on aktiivinen yhteisömme, joka tarjoaa tukea ja opastusta.

 • Osallistu keskusteluihin: Wordpessin foorumeilla voit esittää kysymyksiään ja saada apua muilta käyttajiltämme.
 • Tutki resursseja: On olemassa lukuisia blogeja, verkkokursseja ja videoita, jotka auttavat sinua oppimaan WordPressin hallinnan.
 • Verkostoidu muiden kanssa: Osallistumalla tapahtumiin tai ryhmiin voit verkostoitua muiden WordPress-käyttajätmyötten kanssa ja jakaa parhaita käytännönvinkkejänne.

DIY-mentaliteetti: tee nettisivut itse

WordPress on erinomainen työkalu heille, jotka haluavat omaksua DIY-mentaliteetin ja luoda omat nettisivunsa ilman aikaisempaa kokemusta tai teknistä osaamista. Se on yksi suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä maailmassa, ja se on suunniteltu erityisesti helpottamaan verkkosivujen luomista ja hallintaa. Voit rakentaa ammattimaisen näköiset verkkosivut hyödyntämällä tuhansia valmiita teemoja, monipuolisia lisäosia ja intuitiivista käyttöliittymää – jokaisten saatavilla, riippumatta kokemustasosta.

Verkkosivujen itse tekeminen WordPressillä ei ainoastaan ole palkitsevaa, mutta se myös antaa sinulle täydellisen kontrollin sivustosi sisällön, ulkoasun ja toiminnan suhteen. Halusitpa luoda blogia, yrityksen verkkosivun tai verkkokaupan, WordPressin käyttäminen antaa sinun toteuttaa vision ja brändin omilla ehdoilla. Vaatii harjoittelua ja omistautumista, mutta DIY-mentaliteetti tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta, kehittää taitoja ja lopulta luoda jotakin ylpeänä voit esitellä.

Tässä on muutamia etuja, miksi sinun kannattaa harkita verkkosivujen luomista itse WordPressin avulla:

 • Täydellinen kontrolli: Sinulla on täysi valta päättää sivustosi ulkoasusta, toiminnallisuudesta ja sisällöstä. Voit tehdä muutoksia milloin tahansa ilman, että tarvitset ammattilaisten apua.
 • Monipuoliset ominaisuudet: WordPress tarjoaa tuhansia ilmaisia ja premium-teemoja sekä lisäosia, jotka voit hyödyntää verkkosivusi rakentamisessa. Näiden avulla voit rikastuttaa sivustoasi erilaisilla toiminnoilla kuten sosiaalisen median integroinnilla, hakukoneoptimoinnilla tai yhteydenottolomakkeella.
 • Helppokäyttöisyys: Vaikka olisitkin aloittelija, WordPressin intuitiivinen käyttöliittymä helpottaa verkkosivujesi rakentamista. Lisätietoa ja ohjeita löytyy runsaasti niin viralliselta tukifoorumilta kuin myös lukuisilta oppaita julkaisevilta kolmansien osapuolten sivuilta.
 • Kustannussäästöt: Verkkosivujen tekeminen itse voi olla huomattavasti edullisempaa verrattuna ammattilaisten palkkaamiseen. Sijoitat vain aikaasi ja mahdollisesti pieniä summia teemoihin tai lisäosiin.
 • Osaamisen kehittäminen: DIY-mentaliteetti tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja kehittää taitoja, joita voi hyödyntää myös muissa projekteissa.

Muista kuitenkin, että verkkosivujen luominen itse vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja omistautumista. Mutta kun sivusto on valmis, voit olla ylpeä saavutuksestasi ja siitä, että olet toteuttanut vision omilla ehdoillasi.

Miten tehdä vaikuttavat nettisivut ilman kokemusta?

Vaikuttavan nettisivun luominen ilman aiempaa kokemusta voi tuntua aluksi jopa pelottavalta tehtävältä. Onneksi, materiaalin ja opastuksen pullistamat alustat, kuten WordPress, antavat kenelle tahansa mahdollisuuden pärjätä digitaalisessa maailmassa. Aloittaaksesi sinun ei tarvitse tietää mitään koodauksesta tai verkkosivujen suunnittelusta. Sen sijaan on hyvä olla selkeä näkemys siitä, millaisen sivun haluat luoda, ja minkälaiselle yleisölle se on suunnattu. Tämän perusteella voit valita ulkoasun ja ominaisuudet, jotka parhaiten tukevat tavoitettasi.

Muista, että hyvä nettisivu on luonteeltaan dynaaminen. Sen tulisi kehittyä ja muuttua ajan myötä vastaamaan yleisön tarpeita ja muuttuvia trendejä. Esimerkiksi, bloggaajat päivittävät säännöllisesti sisältöä pitääkseen yleisönsä kiinnostuneena, kun taas yritykset voivat esimerkiksi ajantasaistaa tuotetietojaan tai mainostaa erityistapahtumia. Hyvän kotisivun pitäminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta seuraamalla WordPress-oppaita ja varmistamalla että sivusi on ajantasainen, voit luoda vaikuttavat nettisivut ilman aiempaa kokemusta.

Tässä on muutamia vinkkejä, joilla voit aloittaa nettisivujen luomisen ilman aiempaa kokemusta:

 • Valitse sopiva alusta: WordPress on suosituin vaihtoehto aloittelijoille. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa laajan valikoiman teemoja ja lisäosia.
 • Määrittele tavoitteet: Selvitä, mitkä ovat sivustosi päätavoitteet. Haluatko esimerkiksi myydä tuotteita, jakaa blogipostauksia tai kertoa yrityksen tarinasta?
 • Suunnittele ulkoasu: Pidä mielessäsisi yleisösi ja mieti millainen ulkoasu olisi heitä puhutteleva. Etsi inspiraatiota muilta saman alan sivustoilta.
 • Luo sisältö: Laadukas sisältö on avain menestyvään verkkosivuun. Kirjoita selkeää tekstiä, käytä houkuttelevia kuvia ja varmista että kaikki linkit toimivat oikein.
 • Testaa sivustoasi: Ennen kuin julkaiset sivustosi, testaa sitä eri laitteilla (tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella) varmistaaksesi sen toimivan moitteettomasti kaikissa ympäröstöissänne.

Vaikka sinulla ei ole aiempaa kokemusta nettisivujen tekemisestähän koosta riippumatta, voit silti luoda vaikuttavan ja toimivan nettisivun. Tärkeintä on olla valmis oppimaan uutta ja olemaan kärsivällinen. Muista, että jokainen suuri verkkosivusto alkoi joskus pienestä ideasta!

Suosittuja artikkeleita: