Maksupäätteet kattavassa hintavertailussa

Päivitetty: 28.5.2023

Maksupäätteet

Tällä kertaa tarkastelussa ovat suosituimmat maksupäätteet. Yrityksille tarjotaan useita vaihtoehtoja, joiden joukosta täytyisi valita omiin tarpeisiin sopivin vaihtoehto. Lue laatimamme maksupääte vertailu, jossa kerromme eri palveluntarjoajien hinnoista sekä tärkeimmistä ominaisuuksista. Toivottavasti vertailustamme on hyötyä maksupäätteen valinnassa.

Kunkin maksupäätteen tarjoajan verkkosivustot tarjoavat hyvin tietoa sekä ominaisuuksista että hinnoista. Voit vertailla kutakin harkitsemaasi maksupäätettä keskenään. Otathan huomioon, että vaikka osa palveluista ei perikään kuukausimaksua, kannattaa silti laskea, kuinka paljon maksukohtaiset välityspalkkiot olisivat juuri sinun yritykselläsi. Näin et tule maksaneeksi turhasta, vaan juuri tarvitsemastasi palvelusta ja laitteista.

Maksupäätettä hankkimassa – Kannattaa suorittaa maksupääte vertailu

Kun olet harkitsemassa yrityksellesi maksupäätettä, on hyvä tietää, että markkinoilla on useita vaihtoehtoja. Kaikki nämä tarjoavat omanlaisiaan ominaisuuksia asiakkailleen. Keskenään kilpailevat maksupäätteen tarjoajat on kuitenkin yritysten kannalta hyvä asia, sillä näin yritys voi itse vaikuttaa kuluihinsa. Maksupääte vertailu on hyvä suorittaa ennen päätöksen tekoa siitä, mikä vaihtoehdon valitset.

Maksupäätteitä kannattaa ehdottomasti vertailla rauhassa ennen valinnan tekemistä. Jos valitset suoraan vain tuttavasi yritykselle sopivan vaihtoehdon, se ei välttämättä olekaan ihanteellinen juuri sinun yrityksellesi. Saatat jopa joutua maksamaan turhasta, mikäli ominaisuudet ja hinta ei kohtaakaan juuri sinun tarpeitasi.

Vertailussa kannattaa ottaa huomioon laitteiden yhteensopivuus. Jos sinun on tarkoitus yhdistää maksupääte esimerkiksi tiettyyn tablettiin tai muuhun mobiililaitteeseen, tulee maksupäätteen olla yhteensopiva kyseisen laitteen kanssa. Palveluntarjoajilta saa lisäohjeistusta yhteensopivuuteen liittyen.

Vertailussa ei kannata unohtaa myöskään asiakaspalvelua. Jos kohtaat mitä tahansa ongelmia, on erittäin tärkeää saada opastusta ja apua heti. Näin et jää pulaan esimerkiksi toimintaongelmien kanssa. Maksupäätteiden tarjoajien asiakastuet auttavat kuitenkin yleisesti ottaen hyvin aktiivisesti ja mielellään asiakkaitaan.

iZettle

iZettle
Kuvalähde: Facebook.com/ZettleFI

iZettle on suosittu ruotsalainen yritys. Se on käytössä hyvin monilla yrityksillä ja tarjoaa asiakkailleen langattomat kortinlukijat, jotka voidaan yhdistää mobiililaitteeseen Bluetoothin kautta. Tämä mahdollistaa maksutapahtumien teon myös sellaisissa paikoissa, joissa ei pääsee maksamaan korttimaksupäätteellä. iZettlella maksettaessa tilitysnopeus on 1-2 arkipäivää.

iZettle tarjoaa mahdollisuutta, jolla iZettle maksupääte voidaan laajentaa peräti kokonaiseksi kassajärjestelmäksi. Yritys voi ottaa käyttöönsä raportoinnin ja varastonhallinnan. Lisäksi esimerkiksi ravintolat voivat ottaa käyttöönsä erityisesti kyseiselle alalle suunniteltu palvelupistepaketti.

iZettlen perushinta on noin 68 euron luokkaa. Palvelun käyttöönoton yhteydessä ei tarvitse maksaa käyttöönottomaksua. Myöskään kuukausimaksua ei peritä. iZettle peri myynneistä 1,95 prosentin välityspalkkion.

SumUp

SumUp logo
Kuvalähde: Facebook.com/sumup.fi

SumUp muistuttaa käytöltään melko paljon iZettlea. Myös SumUp on mahdollista yhdistää mobiililaitteeseen Bluetoothin kautta. Laite voidaan yhdistää joko Android- tai iOS-laitteeseen. SumUpilla on iZettleen verrattuna vähemmän ominaisuuksia eli sen kautta onnistuu vain maksutapahtumien käsittely. SumUp tarjoaa myös itsenäisen SumUp 3G -kortinlukijan, jota voi käyttää ilman mobiililaitetta.

SumUp on toinen suosittu vaihtoehto. Kortinlukijan saa käyttöön normaalisti hintaan 39 euroa, ellei käynnissä ole tarjous. Kuukausimaksua ei ole. Myyntien välityspalkkio on debit-korteista 0,95 prosenttia ja luottokorteista 2,75 prosenttia. SumUpilla maksettaessa tilitisysnopeus on 2-3 arkipäivää.

myPOS

myPOS logo
Kuvalähde: Facebook.com/myposofficial

myPOS on yksi vaihtoehto yritykselle, joka etsii maksupalvelua. Tarjolla on erilaisia POS-maksupäätteitä sekä verkkomaksuvaihtoehtoja. Yritys voi ottaa myPOSin kautta käyttöönsä kauppiastilin, käyntikortin sekä DATA SIM -kortin. myPOS mahdollistaa maksujen saamisen suoraan yritykselle, ilman välikäsiä. Näin saapuvat varat näkyy tilillä samantien.

myPOS ei peri kuukausi- eikä vuosimaksuja maksulaitteista eikä verkkomaksuratkaisuista. Lisäksi myPOS-pääte voidaan hankkia maksuttomalla e-kauppiastilillä sekä maksuttoman VISA-käyntikortin kera. Myynneistä peritään alkaen 1,69 prosentin välityspalkkio korteista ja alkaen 1,30 prosentin välityspalkkion etämaksutapahtumista. Koska maksuja ei juurikaan peritä, on myPOSin maksupääte hinta yksi edullisimmista.

Nets maksupääte

Nets maksupääte logo
Kuvalähde: Twitter.com/NetsFinland

Nets on säännöllistä myyntiä tekevälle yritykselle sopiva ratkaisu. Nets raportointipalvelu on helposti käytettävissä Netsin omassa nettipalvelussa. Täältä yritys voi tarkastella kaikkia korttitilityksiä. Nets raportointi tulee käyttöön sopimuksen teon yhteydessä tai sen voi ottaa käyttöön myöhemmin.

Netsin avausmaksu on 85 euroa, jonka jälkeen kortinlukijasta peritään 39,50 – 53 euron suuruinen kuukausimaksu. Nets maksupääte maksaa siis kuussa muutaman kympin. Myynneistä perittävä välityspalkkio on Suomen sisällä 0,31 – 1,10 prosenttia, riippuen korteista. Mikäli yrittäjä haluaa ottaa käyttöönsä Nets Plus -palvelun, on avausmaksu 60 euroa. Plus-palvelu sovitaan käyttöön kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Nets Pay

Nets maksupääte logo
Kuvalähde: Twitter.com/NetsFinland

Nets Payn saa käyttöön 60 euron avausmaksulla. Tämän jälkeen palvelun käytöstä peritään 29 euron kuukausimaksu. Myynneistä peritään Visa- ja Mastercard-korttien osalta 1,50 prosentin välityspalkkio. Lisäksi yrittäjälle koituu Nets Payn käyttöönotosta 15 euron toimitusmaksu.

Verifone

Verifone logo
Kuvalähde: Facebook.com/VerifoneFinland

Verifone tarjoaa langattoman maksupäätteen, joka toimii joko Bluetooth-, 4G- tai WiFi-yhteydellä. Moni yritys valitsee tämän vaihtoehdon niin säännölliseen käyttöön, messuille tai muissa tapahtumissa käytettäväksi. Verifone on nopea ja luotettava ratkaisu. Verinen maksupääte on varustettu erityisen kestävällä akulla, joten se ei petä kesken päivän.

Verifonen saa käyttöönsä 55 euron avausmaksulla, jonka jälkeen käytöstä peritään alkaen 19,90 euron kuukausimaksu. Kuukausimaksu riippuu, millainen maksupääte otetaan käyttöön. Myyntien välityspalkkio alkaa 0,30 prosentista. Muita kuluja ei liity Verifonen käyttöön.

MobilePay

MobilePay
Kuvalähde: Facebook.com/mobilepaysuomi

MobilePay on nykyään laajalti tunnettu maksutapa, jonka yhä useampi yritys on ottanut käyttöönsä. Se tarjoaa kortittoman vaihtoehdon maksutapahtumille. Asiakas voi maksaa ostoksensa käyttämällä vain MobilePay-sovellusta. Maksutapahtumaan tarvitaan vain vastaanottajan puhelinnumero. Liikkeissä maksaminen onnistuu maksamalla Bluetoothin kautta. MobilePay-sovellus löytää kaupan maksupäätteen, jolloin asiakkaan täytyy vain vahvistaa maksu.

MobilePayn saa yrityskäyttöön 99 euron aloitusmaksulla. Lisäksi peritään 5,90 euron kuukausimaksu. Myynneistä saatava välityspalkkio vaihtelee vuosittaisen tapahtumamäärän mukaisesti, mutta se on suuruudeltaan 0,35 – 0,75 prosenttia. Minimiveloitus per tapahtuma on aina 0,06 euroa. MobilePayn kautta suoritetut maksut tilitetään kauppiaalle päivittäin.

Kumpi kannattaa – Langaton vai langallinen?

Markkinoilla on saatavilla sekä langallisia että langattomia maksupäätteitä. Jää yrityksen päätettäväksi, kumpi sopii omaan tarkoitukseen. Langattoman maksupäätteen vahvuuksiin kuuluu sen helppo siirtäminen esimerkiksi kahvilassa tai ravintolassa, tarjoilijan kulkiessa pöydästä toiseen. Langallinen maksupääte voi taas sopia silloin, kun maksutapahtumat suoritetaan aina samassa pisteessä.

Langattomia maksupäätteitä tarjoaa esimerkiksi iZettle. Sen sijaan langallisia maksupäätteitä tarjoavat Nets ja Verifone. Maksupääte hinta ei välttämättä suoraan ole sidonnainen siihen, onko kyseessä langallinen vaiko langaton maksupääte. Näidenkin välillä kannattaa ehdottomasti suorittaa maksupääte vertailu, jotta voit päätellä, mikä kannattaa valita juuri omalle yritykselle. Valinnassa kannattaa langattomuuden lisäksi ottaa huomioon myös maksupäätteen muut ominaisuudet ja raportointimahdollisuudet.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä olisi hyvä maksupääte?

Yritykselle hyvä maksupääte on sellainen, joka tarjoaa kaikki tarpeelliset ominaisuudet, yritykselle sopivin hinnoin. Kun valitset yrityksellesi maksupäätettä, mieti, kuinka paljon maksutapahtumia sen kautta tullaan suorittamaan. Hintoja ja ominaisuuksia kannattaa vertailla. Maksupääte hinta riippuu useinkin suoritettavien maksutapahtumien määrästä.

Mistä ostaa edullinen maksupääte?

Edullisen maksupäätteen saa hankittua suoraan palveluntarjoajalta. Vertaile hintoja ja ota yhteyttä palveluntarjoajiin, niin saat järjestettyä itsellesi maksupäätteen nopeasti. Maksupäätteitä myyvät myös elektroniikkaa myyvät tavaratalot.

Kuinka paljon iZettle maksaa?

iZettle maksaa yrittäjälle n. 68 euron aloitusmaksun. Tämän jälkeen ei peritä kuukausimaksuja. Kustakin myynnistä peritään 1,95 prosentin välityspalkkio.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Sisällysluettelo

Pyydä tarjous kotisivuista

Pakettihinnat voivat vaihdella kotisivujen toiveiden, webhotellien hintojen sekä työtuntimäärän mukaan. Valitse lähin toiveitasi vastaava paketti, ja pyydä meiltä tarkempi tarjous