Barry: Televisiohistorian Yllättävin Helmi

Barry

Parempi kuin Succession?

Barry, vuodesta 2018 saakka esitetty HBO Max -sarja, on päättynyt neljännen kautensa myötä, ja sen jättämä aukko on mittaamaton. Vaikka monet puhuvat Successionin kaltaisista sarjoista, Barry onnistuu yhdistämään huippuunsa viritetyn komedian ja intensiivisen draaman tavalla, joka jättää katsojan vatsan solmuun päiviksi. Sarja päättyi jaksoon nimeltä ”wow”, joka oli katkeransuloinen Hollywoodin satiiri ja samalla loistava päätös sarjalle. On sääli, että Barry jää usein Successionin varjoon, sillä se on omanlaisensa mestariteos.

Finaali, joka jättää kylmäksi

Finaalijaksossa ”wow” oli vain yksi mahdollinen lopetus: Barryn kuolema. Sarjan päähenkilö on tehnyt niin monia kauheuksia, että hänen kuolemansa oli väistämätön. Koko sarja on pyörinyt teeman ympärillä, voiko paha ihminen löytää lunastuksen. Sarja antoi vihjeen, että Barry aikoi antautua, mutta lopulta hänet tapettiin. Se oli oikeudenmukainen loppu, mutta siinä ei ollut kaikki.

Todellinen loppu paljastui 10 vuoden kuluttua tapahtuvassa välähdyksessä, jossa Barryn ja Sallyn teini-ikäinen poika John katsoo elokuvaa Barryn elämästä. Hollywoodin vääristynyt näkemys Barrystä paljastuu, ja sarjan lopetus nousee uuteen valoon.

Ei vain toinen Succession

Barry oli omaperäinen ja kokeellinen sarja, joka ei ehkä koskaan saavuttanut yleisöä samalla tavalla kuin Succession, joka keskittyi isoihin rahoihin ja eksoottisiin paikkoihin. Barryn vaikutteet olivat enemmänkin kulttuurisesti rikkaista lähteistä, ja ehkä tämä on yksi syy, miksi se ei saavuttanut samanlaista mainetta. Kuten Bill Hader itse on sanonut haastatteluissa, Barry on vaikutteita saanut monista eri taiteilijoista kuten Soderberghista ja Luis Buñuelista.

Viimeinen kausi: Syvemmälle pimeyteen

Viimeinen kausi on ollut Barryn vaikeimmin lähestyttävä. Sarja tekee selväksi, kuinka kamalia nämä hahmot ovat. Barry itse muistuttaa vankilan vartijaa (ja katsojaa) siitä, kuinka monta poliisia hän on tappanut. Sarja on tehnyt selväksi, ettei se halua katsojien ihastuvan sen anti-sankareihin, toisin kuin monissa muissa sarjoissa on käynyt.

Kauhun ja kauneuden tasapaino

Tämä viimeinen kausi on ollut niin synkkä, että se on testannut katsojan sietokykyä. Mutta tämä on osa Barryn viehätystä. Sarja on aina ollut kyse seurauksista, ja sen synkkyys on tehty tarkoituksella. Se on mestarillista tarinankerrontaa, jos siihen on vatsaa.

HBO Max ilmainen kokeilu

Jos et ole vielä tutustunut tähän mestariteokseen, HBO Max tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, joka antaa mahdollisuuden sukeltaa Barryn maailmaan.

HBO Max on ikonisten palkittujen sarjojen ja elokuvien koti.

Yhteenveto

Barry ei ole vain toinen tv-sarja, se on mestarillinen teos, joka ansaitsee tulla nähdyksi. Bill Haderin luoma maailma on yhtä aikaa julma, kaunis ja syvästi inhimillinen. Vaikka Succession saa nyt paljon huomiota, uskon, että ajan myötä Barryn merkitys korostuu. Se on sarja, joka jää historiaan, ja Bill Hader on varmistanut itselleen yleisön, joka seuraa häntä mihin hän seuraavaksi meneekin.

Suosittuja artikkeleita: