S-pankin huijausviestit – Miten suojautua?

s pankin huijausviesti

Viime aikoina S-Pankin nimellä on ollut liikkeellä monia huijausviestejä, jotka on suunniteltu näyttämään aidoilta. Nämä viestit voivat saapua sähköpostitse, tekstiviestinä tai jopa sosiaalisen median kautta. Kuinka tunnistaa huijaus ja miten suojautua siltä? Tässä artikkelissa käsittelemme näitä kysymyksiä.

Huijausviestien tunnistaminen

Mistä tunnistan S-pankin huijausviestin?

 • S-Pankki ei koskaan lähetä linkkejä verkkopankin kirjautumissivulle tai muihin sivuihin, joissa pyydetään pankkitunnuksia tai korttitietoja heti.
 • Jos saat tällaisen viestin, on kyseessä huijaus. Älä avaa viestissä olevia linkkejä ja poista viesti heti.
 • S-Pankki ei ota yhteyttä asiakkaisiinsa yllättäen pyytäen heitä luovuttamaan henkilötietojaan, olipa yhteydenottotapa sitten sähköposti, puhelin, tekstiviesti, sosiaalinen media tai jopa kasvokkainen kohtaaminen.

Turvallinen pankkiasiointi

On tärkeää varmistua aina, että olet oikealla S-Pankin verkkosivulla. Kirjoita nettiselaimen osoiteriville itse S-Pankin verkkosivujen osoite www.s-pankki.fi. S-mobiili-sovellus on myös turvallinen tapa hoitaa pankkiasioita.

Toimenpiteet huijausviestien yhteydessä

Turvallisuushavainnoista ilmoittaminen

Jos saat S-Pankin nimissä huijausviestin:

 1. ähetä viesti tai kuvakaappaus osoitteeseen turvallisuus@s-pankki.fi.
 2. Poista viesti avaamatta siihen liittyviä linkkejä tai liitteitä.

Huomio: S-Pankki ei vastaa näihin turvallisuusilmoituksiin.

Olenko joutunut huijausviestin uhriksi? Mitä teen?

Jos et ole antanut henkilökohtaisia tietojasi huijarille, et yleensä tarvitse tehdä mitään erityistä. Jos kuitenkin epäilet tietojasi vuotaneen, ota yhteyttä pankkiin ja seuraa tili- ja maksutapahtumiasi erityisen tarkasti.

Viisi vinkkiä turvalliseen pankkiasiointiin

 1. Viestit suoraan S-Pankilta: Tärkeät viestit tulevat suoraan S-mobiiliin ja verkkopankkiin. Älä koskaan anna pankkitunnuksiasi viestissä pyydettäessä.
 2. Älä vastaa epämääräisiin viesteihin: Jos yhteydenotto vaikuttaa oudolta, älä klikkaa linkkejä tai avaa liitteitä. Varmista yhteydenoton aitous suoraan yrityksen asiakaspalvelusta.
 3. Älä luovuta henkilötietoja: Viranomaiset ja pankit eivät pyydä henkilötietoja puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Ole erityisen varovainen, jos joku pyytää tietoja yllättäen.
 4. Ole varovainen verkkokaupassa: Varmista aina, että verkkokauppa on luotettava ennen maksamista.
 5. Kirjaudu oikein S-Pankkiin: Kirjoita osoite itse selaimen osoitekenttään. Älä luota hakukoneen ensimmäisiin tuloksiin sokeasti.

Varoitusmerkit ja tunnistaminen

Kun puhumme s pankin huijausviestistä, on ensisijaisen tärkeää ymmärtää, miten tunnistaa potentiaalisesti haitalliset viestit ja välttää niiden aiheuttamat riskit.

 1. Epäilyttävä kieli ja painostus: Huijausviestit voivat usein sisältää kiireellisiä tai uhkaavia sanamuotoja, kuten ”toimi heti” tai ”tilisi suljetaan”, jotta saataisiin vastaanottaja toimimaan harkitsematta.
 2. Outo lähettäjän osoite tai numero: Vaikka huijarit voivat väärentää lähettäjän tiedot näyttämään aidoilta, kannattaa aina tarkistaa lähettäjän osoite tai numero ja verrata sitä aiemmin saapuneisiin viesteihin.
 3. Linkit ja liitteet: Älä koskaan klikkaa viestissä olevia linkkejä tai avaa liitteitä, ellet ole täysin varma lähettäjän aitoudesta. Epäilyttävien linkkien kautta saatetaan ohjata huijaussivustoille tai ladata haittaohjelmia laitteellesi.

Turvallinen pankkiasioinnin tavoite

S-pankki korostaa, että turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Siksi asiointi on suositeltavaa hoitaa aina S-mobiilin kautta tai suoraan S-pankin virallisilla verkkosivuilla, kirjoittamalla osoite manuaalisesti nettiselaimen osoitekenttään.

Miten toimia, jos epäilet huijausta?

Jos epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi tai saaneesi s pankin huijausviestin, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi. On tärkeää reagoida nopeasti ja noudattaa pankin ohjeita mahdollisten haittojen välttämiseksi. Jos olet antanut henkilökohtaisia tietojasi huijarille, tee rikosilmoitus poliisille.

Yhteenveto

S-pankin huijausviestit ovat valitettava osa nykypäivän digitaalista maailmaa. Onneksi voimme suojautua näiltä huijauksilta tietoisuudella ja olemalla valppaana. Aina kun epäilet viestin aitoutta, on parempi olla varovainen kuin katua jälkikäteen. Varmista aina pankkiasioinnin turvallisuus ja älä anna huijareille mahdollisuutta vaarantaa taloudellista turvallisuuttasi.

Suosittuja artikkeleita:

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. 

Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia.