Nordic Green Energy -huijaus? Käsittelyssä asiakkaiden kokemuksia ja väitteitä epäeettisestä toiminnasta

Nordic Green Energy -huijaus

Nordic Green Energy on sähköyhtiö, jonka mainostetaan tuottavan uusiutuvaa energiaa Pohjoismaista. Yhtiön toiminta on kuitenkin herättänyt paljon keskustelua ja kritiikkiä eri foorumeilla ja mediassa. Tässä artikkelissa tarkastelemme väitteitä huijauksesta ja epäeettisestä toiminnasta Nordic Green Energyä kohtaan.

Nordic Green Energy huijausväitteet: aggressiivinen myynti ja harhaanjohtavat sopimukset

MTV Uutiset raportoi, että Nordic Green Energy on kohdistanut vanhuksiin aggressiivista myyntiä. Eräs tapaus koskee 88-vuotiasta Erkki Karppista, joka sai yhtiöltä hämmentäviä kirjeitä. Kirjeissä väitettiin, että Karppisen sähkösopimus olisi päättymässä ja hänen tulisi tehdä uusi sopimus välittömästi. Karppinen ei kuitenkaan ollut koskaan solminut sopimusta yhtiön kanssa. MTV Uutiset kertoo, että Karppinen ei ole ainoa, joka on kokenut tämän kaltaisia ongelmia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan Nordic Green Energy on syyllistynyt aggressiiviseen ja harhaanjohtavaan sähkösopimusten puhelinmyyntiin. KKV:n päätöksessä todetaan, että yhtiön myyjät ovat puhelinmyynnissä antaneet kuluttajille virheellisiä tietoja ja jättäneet kertomatta tärkeitä tietoja sopimuksen ehdoista. Lisäksi myyjät ovat painostaneet asiakkaita tekemään nopeita päätöksiä ja allekirjoittamaan sopimuksia ilman riittävää harkintaaikaa.

Asiakkaiden kokemukset Nordic Green Energy huijauksesta: piilokulut ja vaikeudet irtisanoa sopimuksia

Asiakkaiden arvosteluja lukemalla voi havaita, että monet ovat pettyneitä Nordic Green Energyyn. Trustpilot-sivustolla yrityksen keskiarvoinen arvosana on vain 1,4 tähteä viidestä. Arvosteluissa toistuvat kommentit piilokuluista, huonosta asiakaspalvelusta ja vaikeuksista irtisanoa sopimuksia. Myös Vauva.fi-foorumilla ja Redditissä on keskusteluja, joissa asiakkaat jakavat huonoja kokemuksiaan yhtiöstä.

Taloussanomat uutisoi tapauksesta, jossa Nordic Green Energy veloitti asiakastaan kahdesti samasta sopimuksesta. Asiakas oli solminut sopimuksen yhtiön kanssa ja maksanut laskun, mutta sai myöhemmin toisen laskun samasta sopimuksesta. Yhtiö ei ollut rekisteröinyt ensimmäistä maksua ja vaati asiakasta maksamaan uudelleen. Taloussanomat kertoo, että asiakas sai lopulta korvauksen yhtiöltä, mutta tapaus herätti huolta yhtiön toimintatavoista.

Suomi24-keskustelupalstalla on keskusteluketju, jossa käyttäjät pohtivat, onko Nordic Green Energy luotettava. Monet käyttäjät kertovat epämiellyttävistä kokemuksista, kuten sopimuksista, joita ei ole voitu irtisanoa helposti, ja piilokuluista, jotka ovat tulleet yllätyksenä. Toisaalta jotkut käyttäjät ovat kertoneet olevansa tyytyväisiä yhtiön tarjoamaan sähköön ja palveluun.

Nordic Green Energy itse kertoo verkkosivuillaan, että heidän tavoitteenaan on olla luotettava ja vastuullinen sähköntoimittaja. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä ja korostaa kestävän kehityksen merkitystä toiminnassaan.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että Nordic Green Energy on herättänyt paljon kritiikkiä ja epäluottamusta eri foorumeilla ja mediassa. Yhtiön myyntitaktiikat, kuten aggressiivinen puhelinmyynti ja harhaanjohtavat kirjeet, ovat saaneet monet asiakkaat tuntemaan itsensä huijatuiksi. Lisäksi asiakkaiden kokemukset piilokuluista, vaikeuksista irtisanoa sopimuksia ja huonosta asiakaspalvelusta ovat heikentäneet yhtiön mainetta.

Nordic Green Energyllä on kuitenkin myös tyytyväisiä asiakkaita, jotka arvostavat yhtiön tarjoamaa uusiutuvaa energiaa ja kestävää toimintaa. Yhtiön kuuluminen suureen Vattenfall-konserniin antaa sille uskottavuutta ja vakautta. Lopulta jokaisen asiakkaan on itse päätettävä, onko Nordic Green Energy heille luotettava kumppani vai ei, mutta kritiikkiä ja huonoja kokemuksia ei voida sivuuttaa tässä arvioinnissa.

Suosittuja artikkeleita: