Datafeedr arvostelu ja kokemuksia 2024

Datafeedr arvostelu

Datafeedr tarjoaa ominaisuuspaketin, joka yksinkertaistaa ja automatisoi WordPress-sivustojen tai WooCommerce-verkkokauppojen hallintaa ja auttaa tuottamaan verkkotuloja.

HBO Max – suosittuja elokuvia ja sarjoja kaikille

Datafeedr on WordPressin käyttäjille tarkoitettu työkalu. Sitä voidaan käyttää hyödyksi tuotevertailussa ja se tarjoaakin hyvät mahdollisuudet affiliate-markkinointiin, joka on tällä hetkellä hyvin pinnalla oleva markkinoinnin ja tienaamisen keino. Datafeedr mahdollistaa tuotetietojen tuonnin eri myyjiltä, joita voivat olla esimerkiksi Amazon, eBay tai vaikkapa lemmikkieläintarvikemyyjä ZooPlus.

Datafeedrin avulla voi entistä helpommin luoda ajan tasalla olevan vertailusivuston. Työkalun hyödyllisiin ominaisuuksiin kuuluukin sen automaattinen päivitys. Niinpä sen käyttäjän ei tarvitse jatkuvasti päivittää tuotteiden tietoja, mikäli tiedot muuttuvat myyjien sivuilla.

Mikä ihme on Datafeedr?

Datafeedr tuli asiakkaiden saataville vuonna 2008. Sen tarkoituksena on tarjota esimerkiksi vertailusivustojen omistajille helppo tapa ylläpitää ajantasaista tuotevertailua. Vertailun hankaluutena voidaan joskus kokea tietojen mahdollinen muuttuminen. Mikäli vertailtavien tuotteiden tiedot muuttuvat jälleenmyyjien sivustoilla, vertailusivuston ylläpitäjän tulee nähdä vaiva pitääkseen tiedot aina ajantasalla. Tässä kohtaa Datafeedr tulee kuvioon.

Datafeedr tuo haluttujen tuotteiden tiedot verkkokauppiaiden sivuilta WordPress-sivulle tai -verkkokauppaan. Tiedonsiirto on automaattista, joten se on käyttäjälleen mahdollisimman helppo ratkaisu. Datafeedr tarjoaa myös mahdollisuuden raportointiin ja tilastojen tarkasteluun.

Plussat

Miinukset

Millaiselle käyttäjälle Datafeedr sopii?

Datafeedr sopii kenelle tahansa verkkokaupan tai vertailusivuston ylläpitäjälle, sillä se tarjoaa mahdollisimman helpon ratkaisun tietojen ajantasaiseen ylläpitoon. Työkalu sopii ylläpitäjälle, jolla on mahdollisesti useampi sivusto, jolloin jokaisen tuotteen tietojen päivitys jatkuvasti on käytännössä mahdotonta.

Jos vertailusivuston tai blogin perustaminen on mielessäsi, on todella hyödyllistä tietää, että affiliate-markkinoinnilla voit saada itsellesi passiivista tuloa. Datafeedrin kaltaisten työkalujen avulla tehostat myyntiä entisestään.

Kuinka Datafeedr toimii käytännössä?

Datafeedr toimii yhdessä WordPressin kanssa. Kun sinulla on WordPress-verkkokauppa tai vertailusivusto, voit aktivoida Datafeedrin käyttöösi. Verkkosivustoa varten oleellisia hankintoja ovat tottakai domain, webhotelli ja WordPress-tili. Jos haluat sivustostasi visuaalisesti mahdollisimman siistin, on esimerkiksi Elementor suositeltava lisäosa.

Kun lisäät esimerkiksi Amazonilla myytäviä tuotteita verkkokauppaasi, on oleellista, että tuotteiden tiedot ja hinnat ovat aina ajan tasalla. Näin verkkokaupan tai sivuston vierailijat näkevät aina tämänhetkiset tuotetiedot. Kun käytössäsi on Datafeedr, voit valita, että se tuo tuotetiedot sivustollesi Amazonilta. Saatavilla on yli 27 000 eri jälleenmyyjää, joista voit valita.

Kun olet valinnut, mistä Datafeedr tiedot tuo, palvelu tuo tiedot automaattisesti, muuntaen ne WordPressiin sopiviksi. Tiedot välittyvät niinsanotun API-pyynnön muodossa. Tällä tarkoitetaan lyhyesti kerrottuna kahden eri palvelun yhteistyötä. Toisinsanoen, sillä tarkoitetaan kommunikaatiota Datafeedrin ja jälleenmyyjän välillä. Tällä kommunikaatiolla saatu tieto lisätään verkkokauppaasi/sivustollesi. Voit valita, kuinka tiedot näkyvät omassa verkkokaupassasi. Mikäli tuotteiden tietoihin tulee jatkossa muutoksia Amazonilla, tiedot päivittyvät sivuillesi automaattisesti. Näin sinun ei tarvitse huolehtia tietojen päivityksestä.

Kun sivustosi kävijä saapuu sivuillesi ja klikkaa tuotetta, hän pääsee ostamaan tuotteen esimerkiksi mainitsemamme Amazonin kautta. Kun ostotapahtuma on tehty, saat myyntitapahtumasta itsellesi komission. Datafeedr helpotti asiakkaan ostopäätöksen tekoa, sillä sen avulla sivustosi näytti asiakkaalle tuotteen hinnan ja muita tietoja. Ostotapahtuma tapahtuu netin kautta, joten maksupääte ei ole tarpeellinen hankinta verkkosivuston ylläpitäjälle.

Datafeedr verkkokauppa

Vinkkejä WordPress-sivuston ylläpitäjälle

WordPress tarjoaa asiakkailleen paljon hyödyllisiä työkaluja, jotka auttavat sivuston luomisessa ja ylläpidossa. Mainitsimmekin jo aiemmin Elementorin, joka on monipuolinen työkalu minkä tahansa verkkosivuston rakentajalle. Työkalun valmiit widgetit tarjoavat mahdollisuuksia niin taulukoiden, lomakkeiden, kuvakarusellien ja muiden osien lisäämiseen saumattomasti verkkosivuillesi. Samalla työkalulla onnistuu myös sosiaalisen median, kuten Facebookin ja Twitterin jakopainikkeiden lisääminen.

WordPressin käyttäjän kannattaa tutustua muihinkin palvelun tarjoamiin työkaluihin. Monet näistä ovat maksullisia, mutta myös maksuttomia työkaluja löytyy. Maksuttomista työkaluista Jetpack on suosittu vaihtoehto. Se tarjoaa hyödyllisiä tilastoja, sivuston varmuuskopioinnin, sähköpostitilauksen jne.

WooCommerce on verkkokauppa-alusta, jota voivat käyttää hyödyksi kaikki, jotka haluavat perustaa itselleen toimivan verkkokaupan. Kyseisen alustan avulla onnistuu niin tuotteiden hallinta, tilausten käsittely ja eri maksutapojen integrointi sivustolle. Affiliate-markkinoinnissa maksutapojen käyttöönotto ei kuitenkaan ole tarpeellista, sillä sivuston kävijä suorittaa kauppatapahtuman jälleenmyyjän sivuilla, jonne olet linkittänyt tuotteet.

Muihinkin lisäosiin kannattaa ehdottomasti tutustua, sillä niiden avulla pystyy pitämään tehokkaasti huolta niin sivuston roskapostisuodatuksesta kuin SEO-optimoinnistakin. Työkalujen avulla saat tehtyä sivustostasi kaikinpuolin mahdollisimman tehokkaan.

Datafeedr – Palvelun hinta

Datafeedristä voi aktivoida käyttöön juuri sellaisen paketin, joka sopii omaan käyttöön. Aloittelijan Starter-paketin hinta on 49 dollaria kuussa. Tähän kuuluu 10 000 API-pyyntöä kuukausittain. Starter-pakettia voi hyötykäyttää loputtomasti nettisivuilla. Basic-paketti kustantaa 79 dollaria kuussa. Tämän ero edelliseen pakettiin on se, että kuukausittaisia API-pyyntöjä sallitaan 40 000 kappaletta. Pro-paketti sallii 150 000 kuukausittaista API-pyyntöä ja maksaa 249 dollaria kuussa. API-pyynnöt ovat yksittäisiä kommunikaatio-/datapyyntöjä jälleenmyyjän ja verkkosivuston välillä.

Kun käytät Datafeedriä tuotetietojen tuomiseen, saat silti pitää koko myynnistä saamasi komission itselläsi. Datafeedr ei nimittäin peri myynneistä palkkioita. Datafeedr toimii ainoastaan datan välittäjänä jälleenmyyjän ja verkkokauppasi/-sivustosi välillä.

Datafeedrin kanssa yhdessä toimivat affiliate verkot

Datafeedrin kanssa voidaan hyödyntää jopa 40 eri affiliate-verkkoa. Verkkoja on tarjolla maailmanlaajuisesti. Koko luettelo saatavilla olevista affiliate-verkoista löytyy Datafeedrin virallisilta verkkosivuilta.

Suomen osalta käytettävissä olevia affiliate-verkkoja ovat mm. AdtractionAdrecordTradeTrackerDaisycon jne. Datafeedrin virallisten verkkosivustojen kautta voi käydä helposti tarkastamassa kaikki mahdolliset verkkokaupat, jotka toimivat kyseisen affiliate-verkon kanssa. Voit esimerkiksi käyttää TradeTrackeria AliExpressin kanssa.

Affiliate-verkko on hyvinkin oleellinen osa affiliate-markkinointia. Verkkokaupan tai -sivuston ylläpitäjä liittyy valitsemaansa affiliate-verkkoon ja valitsee sieltä itselleen sopivan kampanjan. Kampanjassa on määriteltynä tuotteet sekä niiden myynnistä maksettavat komissiot eli palkkot. Affiliate-markkinointi hyödyttää kaikkia osapuolia; tuotteen myyjä saa näkyvyyttä, verkkokaupan tai -sivuston ylläpitäjä komissioita ja sivuston kävijä taas saa nopeasti tietoa tuotteista ja pääsee mahdollisesti tekemään myös tuote- ja hintavertailua ennen tuotteen ostoa.

Datafeedr Comparison Sets

Comparison sets datafeedr

Datafeedr Comparison Sets on eräs työkalu, jota voi käyttää verkkosivustojen luomiseen, jotka vertailevat ja esittävät useiden eri verkkokauppojen tuotteita. Datafeedr on yleisesti ottaen tuote, joka helpottaa WordPressin ja WooCommerce-alustojen integrointia useiden eri tuotetietokantojen kanssa, ja se tarjoaa kehittäjille työkaluja, joilla he voivat luoda automaattisesti päivittyviä verkkokauppoja.

Datafeedr Comparison Setsin avulla käyttäjät voivat luoda vertailutaulukoita, jotka esittävät tietoja, kuten tuotteen nimen, hinnan, kuvauksen ja kuvan, eri verkkokaupoista. Vertailutaulukot voivat auttaa asiakkaita tekemään nopeita ja helppoja päätöksiä ostoksistaan vertaamalla hintoja ja ominaisuuksia eri myyjien välillä.

Datafeedr Comparison Setsin avulla verkkosivustojen omistajat voivat lisätä arvoa sivustolleen tarjoamalla kävijöille kattavan ja ajantasaisen tuotetiedon, mikä voi parantaa käyttäjäkokemusta ja johtaa korkeampaan konversioasteeseen. Lisäksi, koska Datafeedr päivittää tuotetiedot automaattisesti, sivuston ylläpitäjien ei tarvitse huolehtia vanhentuneista hinnoista tai saatavuustiedoista.

Vielä hieman affiliate-markkinoinnista

Affiliate-markkinointi on nykyaikainen tapa tehdä rahaa netissä. Sitä voi toteuttaa käytännössä kuka tahansa, jolla on taidot verkkosivuston ylläpitoon. Affiliate-markkinointi toimii sekä verkkosivustojen että sosiaalisen median kautta. Niinpä myös some-vaikuttajat voivat jakaa omaa affiliate-linkkiään seuraajilleen. Seuraajien tehdessä oston, some-vaikuttaja saa palkkion.

Affiliate-markkinoinnissa käytännössä kerrotaan omille lukijoille jonkin myyjän tuotteesta. Tuotevertailu on asiakkaiden keskuudessa suosittua, sillä sen avulla voidaan saada nopeasti tietoa eri jälleenmyyjien hintaeroista ja tottakai myös eri tuotteiden ominaisuuksista. Affiliate-markkinointi on nykypäivää ja yhä useampi netin käyttäjä on löytänyt sen kautta tienaamiskeinon.

Datafeedr on vain yksi tarjolla olevista työkaluista, ollen yksi hyödyllisimmistä. Harvalla nettisivuston ylläpitäjällä riittää aikaa tarkistaa tuotteiden hintoja päivittäin ja Datafeedr tekeekin tämän ylläpitäjän puolesta.