Thinkific arvostelu ja kokemuksia 2024)

Thinkific Arvostelu

Thinkific tarjoaa kattavan alustan verkko-opetuksen ja jäsenyyspalveluiden luomiseen, markkinointiin ja myyntiin, tukien samalla liiketoiminnan kasvua ja tarjoten syvällistä analytiikkaa ja tukea käyttäjilleen.

Mikä on Thinkific?

Thinkific on alusta, joka mahdollistaa verkko-opetuskurssien ja jäsenyyspalveluiden luomisen ja myynnin. Se tarjoaa käyttäjilleen helpon teknologian ja alan parhaan tuen. Thinkificin avulla voit luoda kursseja, jotka myyvät, rakentaa yhteisöjä ja tarjota jäsenyyksiä, jotka tuottavat toistuvaa tuloa. Alusta mahdollistaa monipuolisten oppimistuotteiden luomisen ja hallinnan, mukaan lukien räätälöidyt verkkoteemat ja domainit, kokeet ja tehtävät, yhteisötilat ja ilmoitukset sekä mobiilisovelluksen kursseille ja tapahtumille. Lisäksi voit aikatauluttaa sisällön julkaisun, luoda paketteja, tarjouksia ja ristiinmyyntiä sekä järjestää live-tunteja ja tapahtumia.

Thinkific erottuu kyvyllään integroitua luotettuihin työkaluihin ja sovelluksiin, mikä tekee siitä voimakkaan liiketoimintaympäristön. Voit automatisoida sähköpostit, luoda mukautettuja kupongeja, muuntaa liidejä ja luoda promootiopaketteja. Alusta tarjoaa myös syvällistä analytiikkaa opiskelijoidesi käyttäytymisestä ja kiinnostuksen kohteista, jotta voit hienosäätää sisältöäsi ja optimoida käyttäjäkokemuksen.

Tuki on keskeinen osa Thinkific-kokemusta, tarjoten apua verkossa, puhelimitse sekä kattavan tietokannan artikkeleita ja opetusohjelmia. Lisäksi Thinkific tarjoaa erityistä tukea ensikertaisille kurssin luojille ja pääsyn luojayhteisöön, jossa voit verkostoitua ja oppia muilta kurssin tekijöiltä.

Thinkific on suunniteltu skaalautumaan liiketoimintasi kasvun mukana, tarjoten joustavia hinnoittelusuunnitelmia ja pääsyn asiantuntijamarkkinoille, jotta voit viedä kurssisi seuraavalle tasolle. Alusta tukee useiden koulujen hallintaa yhdestä kojelaudasta, mikä tekee siitä ihanteellisen kasvaville yrityksille.

Parhaat Thinkific​:n ominaisuudet

Plussat

Miinukset

Thinkificin verkkokurssin rakentaja

Thinkificin verkkokurssin rakentaja on alustan ydin ja melkein ensimmäinen paikka, jonne saavut rekisteröitymisen jälkeen.

Thinkificin verkkokurssin rakentaja​

Ensiaskeleet Thinkificissa

Kätevä ”Start here” -tarkistuslista opastaa sinut asennusprosessin läpi. ”Build your course” on toinen askel matkalla.

Thinkific kehottaa sinua mukauttamaan Kurssin Toistinta, jonka jälkeen voit aloittaa kurssin rakentamisen. Se on näkymä, jonka opiskelijasi tulevat näkemään.

Ensimmäisen kurssisi luominen

Courses”-sivulla on jo luonnos nimeltä ”Your first course” odottamassa sinua.

Kun avasin ensimmäisen kurssin, huomasin käyttöliittymän ja asettelun erittäin helppokäyttöiseksi. Kurssisisältö on jaettu Lukuiksi ja Oppitunneiksi. Aloittaaksesi luomisen, klikkaa vain ”Lisää Oppitunti” ja valitse sisältötyyppi. Voit ladata kurssimateriaalisi missä tahansa muodossa.

Jos sinulla on paljon kurssisisältöä, käytä Massa-Importer-toimintoa lisätäksesi kaikki tiedostot kerralla. ”Kopioi Oppitunteja”-painike antaa sinun lisätä olemassa olevia oppitunteja, jotka olet rakentanut muille kursseille.

Valitse kurssityyppi

Saat muutamia hyvännäköisiä kurssipohjia. Valmiiksi muotoillut asettelut auttavat rakenteen luomisessa kurssisisällölle.

Mukauta kurssiesi ulkoasua opiskelijoille

Opiskelijat käyvät läpi oppimateriaalisi Kurssin Toistimessa. Voit mukauttaa sen ulkonäköä ”Asetukset”-välilehdessä ”Kurssit”-sivulla. Vaihtoehtoihin kuuluu värimaailman, fonttien tai logojen muuttaminen. Voit myös muokata kurssisi kuvausta ja kuvaa täällä.

Pidin siitä, että voit suoraan esikatsella oppituntejasi Kurssin Toistimessa. Kurssin näkeminen juuri niin kuin opiskelijasi auttaa paljon. Se on helppo tehdä mahdollisimman selkeäksi ja käyttäjäystävälliseksi.

Aseta tehtäviä ja seuraa edistymistä

Tehtävät, kyselyt ja arvioinnit ovat erittäin käteviä. Asetat ne Thinkificin Oppitunnista.

Luo tehtävä, ja opiskelijat voivat lähettää valmiit työnsä suoraan. Näin kaikki kurssidokumentit pysyvät yhdessä paikassa. Voit asettaa tehtävät kurssin suorittamisen edellytykseksi. Tehtävät ovat saatavilla Pro-suunnitelmasta lähtien.

Thinkific hinnoittelu

Thinkific tarjoaa joustavan hinnoittelumallin, joka skaalautuu liiketoimintasi kasvun mukana. Alustan avulla voit luoda kursseja, perustaa yhteisöjä, rakentaa verkkosivustosi ja monetisoida asiantuntemustasi. Hinnoitteluvaihtoehdot vaihtelevat ilmaisesta versiosta aina edistyneempiin paketteihin, jotka tarjoavat laajemmat ominaisuudet ja tuen.

Ilmainen Versio - Tutustu thinkificiin maksutta

Thinkificin ilmainen versio tarjoaa mahdollisuuden testata alustaa ja aloittaa ensimmäisen verkkokurssisi ja yhteisösi rakentaminen. Ilmaisversio sisältää yhden kurssin, yhden yhteisön, kaksi tilaa per yhteisö ja yhden ylläpitäjän. Opiskelijoiden määrä on rajaton, eikä transaktiomaksuja peritä. Tuki on saatavilla sähköpostitse 30 päivän ajan ja chatbotin kautta.

Perusversio - Käynnistä verkko-oppimisliiketoimintasi

Perusversio maksaa 36 euroa kuukaudessa (vuosilaskutuksella), ja se tarjoaa pääsyn alustan perusominaisuuksiin ja työkaluihin, joita tarvitset verkko-oppimisliiketoimintasi onnistuneeseen käynnistämiseen. Tähän pakettiin kuuluu rajoittamaton määrä kursseja, yksi yhteisö, viisi tilaa per yhteisö ja yksi ylläpitäjä. Lisäksi saat sähköposti- ja live chat -tuen sekä pääsyn brändättyyn mobiilisovellukseen lisäosana.

Start-versio - Lisäominaisuuksia opiskelijoiden sitouttamiseen

Start-versio maksaa 73 euroa kuukaudessa (vuosilaskutuksella) ja avaa lisäominaisuuksia, jotka on suunniteltu edistämään opiskelijoiden sitoutumista ja tarjoamaan upeita opiskelukokemuksia. Tämä paketti sisältää kaikki Perusversion ominaisuudet sekä tehtävät, paketit ja lisäpaketit, jäsenyydet ja maksusuunnitelmat, live-tunnit sekä edistyneet kurssinrakennusvaihtoehdot.

Grow-versio - Laajenna verkkoliiketoimintaasi

Grow-versio, joka maksaa 146 euroa kuukaudessa (vuosilaskutuksella), on suunniteltu auttamaan sinua kasvattamaan verkkoliiketoimintaasi tarjoamalla edistyneempiä työkaluja, jotka auttavat myymään enemmän ja laajentamaan useisiin oppimistuotteisiin. Tämä paketti sisältää kaikki Start-version ominaisuudet, kolme yhteisöä, 20 tilaa per yhteisö, kaksi ylläpitäjää, puhelin- ja priorisoitu sähköpostituki sekä mahdollisuuden poistaa Thinkificin brändäys.

Thinkific Plus - Yritystason ratkaisu

Thinkific Plus on yritystason oppimisalusta, joka tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja suuremmille tiimeille ja opiskelijamäärille. Plus-versio sisältää kaikki edellä mainitut ominaisuudet sekä rajattoman määrän tuotteita ja ylläpitäjiä, Single Sign On (SSO) -ominaisuuden, edistyneet analytiikkatyökalut, omistautuneen asiakaspalvelutiimin, 1:1 käyttöönotto- ja käynnistystuen sekä CRM-integraation (esim. Salesforce ja Hubspot).

Yhteisöjen luominen Thinkific-alustalla

Thinkificin avulla voit luoda ja myydä yhteisöjä kurssitarjonnan lisäksi. Nämä ovat joustavia, yhteisiä oppimistiloja, jotka isännöidään sivustollasi oman brändisi alla. Opiskelijasi voivat perustaa profiileja yhteisötilaasi, jotta he voivat olla yhteydessä toisiinsa ja oppia sekä toisiltaan että ohjaajiltaan, aivan kuin kyseessä olisi yksityinen sosiaalinen verkosto tai internet-foorumi vain kurssisi opiskelijoille.

Luo ensimmäinen yhteisösi

Aloittaaksesi ensimmäisen yhteisösi rakentamisen, palaa hallintapaneeliisi ja klikkaa ”Manage Learning Products > Communities > Start a new community”. Anna yhteisöllesi nimi ja päätä, miten haluat järjestää pääsyn. Voit antaa kaikille jäsenille pääsyn ilmaiseen tai maksulliseen yhteisöösi maksun jälkeen tai määrittää pääsyn sivuston, kurssin tai ryhmän asetusten perusteella. Kun olet tehnyt tämän, Thinkific luo yhteisötilasi välittömästi. Se on näin helppoa.

Voit tehdä tilasta omannäköisesi julkaisemalla tervetuloviestin uusille jäsenille, mukauttamalla värit ja muuttamalla bannerin, URL-osoitteen, yhteisön kuvan jne.

Yhteisösi jäsenet voivat luoda ”Threads” yhteisössä, reagoida suoraan kommentteihin ja käyttää ”@mentions” toisiaan yhdistääkseen.

Sivuston rakentaja

Kun luot kurssin tai yhteisön Thinkificissa, se automaattisesti luo niille laskeutumissivun, jossa opiskelijat voivat ilmoittautua.

Voit avata nämä sivut ”Site Builder” -työkalussa ja mukauttaa niitä. Voit myös luoda uusia mukautettuja verkkosivuja.

Esimerkiksi saatat haluta luoda ”About” -sivun selittämään lisää brändistäsi/tuotteestasi opiskelijoillesi tai ”FAQ” -sivun vastaamaan yleisiin kysymyksiin.

”Site Builder” toimii kuten mikä tahansa muu vetämällä ja pudottamalla -editori. Siinä on live-esikatseluikkuna, jossa voit nähdä, miltä sivu näyttää eri laitteilla, ja voit klikata mitä tahansa elementtiä ikkunassa sitä mukauttaaksesi.

Vasemmasta sivupalkista voit lisätä, poistaa ja järjestellä uudelleen osioita (nämä ovat yksittäisiä rivejä/widgettejä, jotka näkyvät sivulla).

Tarjolla on joukko valmiita osioita, kuten kuvagallerioita, bannereita, toimintakehotuksia, keskeisten ominaisuuksien tarkistuslistoja, sosiaalisen todisteen elementtejä, videoita jne.

Voit myös muuttaa verkkosivustosi/sivujesi asetuksia ”Site Builder” -työkalun sisällä. Esimerkiksi voit hallita, kuka näkee kunkin sivun (esim. vain kirjautuneet opiskelijat tai kaikki) ja muuttaa tyylivaihtoehtoja, kuten värejä, fontteja jne.

Voit vaihtaa verkkosivustosi yleistä suunnittelua/asettelua vaihtamalla teemoja. Tämä tapahtuu päähallintapaneelin ”Theme Library” -osiossa.

Oletusteema on ”Vogue”, joka näyttää puhtaalta ja tyylikkäältä, mutta teemakirjastossa on muutamia muita vaihtoehtoja eri tyyleillä, jos se ei vastaa ajatuksiasi.

Järjestelläksesi tuotesivut sivustollasi, siirry ”Categories” -välilehteen.

Täältä voit ryhmitellä eri tuotteet/kurssit kokoelmiin, ja jokainen kategoria saa oman URL-osoitteensa sivustollasi. Tämä helpottaa opiskelijoita löytämään heitä kiinnostavat tuotteet, jos myyt useita erilaisia kursseja.

Markkinointi- ja myyntityökalut

Thinkific sisältää paljon työkaluja, jotka auttavat markkinoimaan ja myymään enemmän tuotteita. Voit käyttää näitä työkaluja päähallintapaneelin ”Market & Sell” -pudotusvalikosta.

Yhteisöjen rakentaminen ja kurssien myynnin tehostaminen

Thinkific-alustalla voit paitsi luoda ja myydä kursseja, myös rakentaa ja hallinnoida yhteisöjä, jotka toimivat yksityisinä sosiaalisina verkostoina kurssisi opiskelijoille. Yhteisön perustaminen on suoraviivaista: valitse vain ”Start a new community” hallintapaneelista, anna yhteisölle nimi ja määritä pääsyn ehdot. Lisäksi Thinkific tarjoaa työkalut sivustosi mukauttamiseen ”Site Builder” -toiminnolla, joka mahdollistaa laskeutumissivujen luomisen kursseille ja yhteisöille. Markkinointi- ja myyntityökalut, kuten kuponkien luonti, lisämyyntituotteet kassalla ja affiliate-markkinointi, ovat saatavilla maksullisissa suunnitelmissa, auttaen kasvattamaan yleisöäsi ja lisäämään myyntiä.