Midjourney arvostelu ja kokemuksia (2024)

Midjourney Arvostelu

Koe Midjourney, edistyksellinen AI-kuvageneraattori, joka muuntaa tekstisi visuaaliseksi taiteeksi Discordin kautta. Ei vaadi erikoislaitteita, aloita luominen jo tänään!

Mikä on Midjourney?

Midjourney on tekoälyyn perustuva kuvageneraattori, joka muuntaa luonnollisen kielen ohjeet kuviksi. Se on yksi monista viime aikoina esiin nousseista koneoppimiseen perustuvista kuvageneraattoreista, mutta siitä on huolimatta noussut yhdeksi AI:n suurimmista nimistä DALL-E:n ja Stable Diffusionin rinnalle. Midjourneyn avulla voit luoda korkealaatuisia kuvia yksinkertaisista tekstiohjeista. Sen käyttöön ei tarvita erikoistunutta laitteistoa tai ohjelmistoa, sillä se toimii kokonaan Discord-chatsovelluksen kautta. Ainoa haittapuoli on, että kuvien generointiin on käytettävä vähintään hieman rahaa, toisin kuin useimmat kilpailijat, jotka tarjoavat ainakin muutaman kuvageneroinnin ilmaiseksi.

Midjourney pystyy tuottamaan hämmästyttävän vakuuttavia kuvia yksinkertaisesta tekstikuvauksesta. Joissakin tapauksissa Midjourneyn kuvat ovat jopa huijanneet valokuvauksen asiantuntijoita ja muita alueen asiantuntijoita. Midjourney kuvataan itsenäiseksi ja omavaraiseksi projektiksi, toisin kuin DALL-E, jota tukee ChatGPT:n luoja OpenAI. Midjourney ei ole saanut ulkopuolista rahoitusta, toisin kuin OpenAI, joka on kerännyt jopa 10 miljardia dollaria Microsoftilta ja muutamilta muilta sijoittajilta.

Midjourneyn toiminta perustuu kahteen suhteellisen uuteen koneoppimisteknologiaan: suuriin kielimalleihin ja diffuusiomalleihin. Suuri kielimalli auttaa ensin Midjourneyta ymmärtämään kirjoittamiesi ohjeiden merkityksen. Tämä muunnetaan niin kutsutuksi vektoriksi, joka voidaan kuvitella ohjeidesi numeerisena versiona. Tämä vektori ohjaa sitten toista monimutkaista prosessia, jota kutsutaan diffuusioksi. Midjourney käyttää diffuusiomallia muuttamaan satunnaisen kohinan kauniiksi taiteeksi. Diffuusiomallissa tietokone lisää vähitellen satunnaista kohinaa koulutusdatansa kuviin ja oppii ajan myötä palauttamaan alkuperäisen kuvan kääntämällä kohinan. Ideana on, että tarpeeksi koulutuksen myötä malli oppii luomaan täysin uusia kuvia.

Midjourneyn käyttö maksaa vähintään 10 dollaria kuukaudessa, mikä antaa käyttäjälle 3,3 tuntia GPU-aikaa, hyvä noin 200 kuvageneraatiolle. Kallein suunnitelma tarjoaa 60 tuntia nopeaa GPU-aikaa 120 dollarilla kuukaudessa. Midjourneyn korkeamman tason suunnitelmat tarjoavat rajattomasti kuvia Rentoutunut-tilassa, mutta kuvan saaminen voi kestää jopa 10 minuuttia. Jos et tarvitse parasta mahdollista laatua, kannattaa tutustua moniin Midjourneyn vaihtoehtoihin. Lähes kaikilla teknologiayrityksillä, Googlesta Facebookin Metaan, on nyt kilpailevia AI-kuvageneraattoreita, jotka haastavat Midjourneyn, ja monet niistä eivät maksa mitään.

Midjourney:n parhaat ominaisuudet

Plussat

Miinukset

Tekoälyn taidevallankumous

Tekoälyn tuottama taide on noussut merkittäväksi puheenaiheeksi, joka kulkee käsi kädessä muiden markkinoille tulvivien tekoälysovellusten kanssa. Arviomme Midjourneysta osoittaa, että alustan käyttöön liittyy useita merkittäviä etuja, kun tavoitteena on luoda mahdollisimman realistisia kuvia tai mitä tahansa muuta sisältöä tarvitsetkaan (tutustu myös Midjourneyn vaihtoehtoihin, jos kiinnostuit).

Taiteellista lahjakkuutta ei vaadita laadukkaan taiteen luomiseen

Yksi parhaista seikoista näissä tekoälyn taidegenerointialustoissa (mukaan lukien Midjourney) on se, että sinun ei tarvitse olla taiteellisesti lahjakas saadaksesi aikaan toivomasi tulokset. Sinun tarvitsee vain käyttää luonnollisen kielen kuvauksia Midjourneyn botin kanssa, ja se hoitaa kaiken raskaan työn puolestasi.

Syötettyäsi kehotteen saat neljä valintaa muutamassa minuutissa.

Joskus kuvien generointi voi kestää jopa puoli tuntia. Kun se on valmis, saat kuvien ruudukon, jonka voit sitten parannella tai muokata kunnes se vastaa tarpeitasi.

Sinun ei koskaan tarvitse tarttua kynään, etsiä tekijänoikeusvapaita varastokuvia tai muokata valokuvaa kalliilla ammattilaisille suunnatuilla työkaluilla, kuten Photoshopilla tai Lightroomilla.

Midjourneyn tekoälytaide paranee jatkuvasti koneoppimisen avulla.

Midjourney screenshot

Tyylien tarkka vastaavuus

Haluatko, että taiteesi noudattaa tietyn taiteilijan tyyliä? Haluatko, että taiteesi on tehty toisen aikakauden tyylillä? Onko olemassa tiettyä tekniikkaa, jonka haluat nähdä kuvageneraattorin todella hyödyntävän?

Voit asettaa odotukset taiteesi ulkonäölle pyytämällä Midjourneyta jäljittelemään tiettyjä taiteellisia tyylejä.

Kuvien hiominen tyytyväisyyteen asti

Midjourneyn botti onnistuu melko hyvin antamaan sinulle haluamasi, jos olet tarpeeksi tarkka alkuperäisessä kehotteessasi. Tämän työkalun käyttö verkossa on loistava tapa tuottaa dynaaminen valikoima kuvia, jotka saattavat vastata tarpeitasi.

Midjourneyn hinnat

Midjourney hinnat

Midjourney tarjoaa useita suunnitelmia. Jokainen suunnitelma on maksettavissa kuukausittain tai vuosittain. Jokainen suunnitelma antaa sinulle tietyn määrän GPU-tunteja, joita voit käyttää kuvien generointiin, skaalaamiseen ja muihin toimiin Midjourneyssa.

Tässä oppaassa pyrimme selittämään, kuinka monta kuvaa voit generoida kunkin suunnitelman avulla.

Kuvien generointi eri suunnitelmilla

Perussuunnitelma Midjourneyssa: Perussuunnitelma antaa sinulle 3,3 GPU-tuntia kuukaudessa. Se maksaa 10 dollaria kuukaudessa tai 96 dollaria vuodessa. Hinnat ovat USD-muodossa.

Vakiosuunnitelma Midjourneyssa: Vakiosuunnitelma antaa sinulle 15 GPU-tuntia kuukaudessa. Se maksaa 30 dollaria kuukaudessa tai 288 dollaria vuodessa.

Pro-suunnitelma Midjourneyssa: Pro-suunnitelma antaa sinulle 30 GPU-tuntia kuukaudessa. Se maksaa 60 dollaria kuukaudessa tai 576 dollaria vuodessa.

Mega-suunnitelma Midjourneyssa: Mega-suunnitelma antaa sinulle 60 GPU-tuntia kuukaudessa. Se maksaa 120 dollaria kuukaudessa tai 1152 dollaria vuodessa.

Huomioitavaa

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. 

Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia.