The Last of Us HBO -sarja: Vangitseva kertomus rakkaudesta, toivosta ja selviytymisestä

Päivitetty: 3.5.2023

The Last Of Us
Lähde: npr.org

The Last of Us -sarja perustuu Naughty Dog -studion menestyksekkääseen videopeliin, ja se on vanginnut katsojien sydämet ja mielenkiinnon ympäri maailmaa. HBO:n käsissä tästä eeppisestä kertomuksesta on muotoutunut todella ainutlaatuinen ja mukaansatempaava televisiosarja, joka on saanut loistavia arvosteluja niin kriitikoilta kuin katsojiltakin. Tässä 1000 sanan artikkelissa perehdymme The Last of Us -sarjan ensimmäiseen kauteen, sen teemoihin, hahmoihin ja tarinaan, sekä sen menestykseen ja vastaanottoon.

Tarina ja maailma

The Last of Us sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, jossa ihmiskunta on ajautunut raunioihin Cordyceps-sieni-infektion vuoksi. Infektio on muuttanut suuren osan ihmiskunnasta vaarallisiksi, zombimaisiksi olennoiksi, joita kutsutaan nimellä ”Clickers”. Sarja seuraa päähenkilöitä, Joelia ja Ellietä, heidän matkallaan halki raunioituneen Yhdysvaltojen.

Joel on synkkä ja karu mies, joka on menettänyt perheensä traagisissa olosuhteissa. Hänen tehtäväkseen annetaan saattaa nuori tyttö, Ellie, turvaan. Ellie on kuitenkin erityinen, sillä hän on immuuni sieni-infektiolle ja hänessä saattaa piillä avain ihmiskunnan pelastukseen.

Hahmot ja heidän kehityksensä

Joelin ja Ellien suhde on sarjan sydän, ja se kehittyy hitaasti mutta varmasti heidän yhteisen matkansa aikana. Joel on aluksi haluton suojelemaan Ellieä, mutta vähitellen heidän välilleen kasvaa vahva side, joka muistuttaa isän ja tyttären välistä rakkautta. Joel löytää Elliestä syyn jatkaa eteenpäin synkässä maailmassa, ja Ellie puolestaan löytää Joelin kautta perheen ja turvallisuuden tunteen.

Sarjassa esitellään myös monia mielenkiintoisia ja monimutkaisia sivuhahmoja, jotka elävöittävät tarinaa ja tekevät siitä entistä rikkaamman. Jokaisella hahmolla on oma taustansa ja motiivinsa, mikä lisää tarinan uskottavuutta ja vetovoimaa.

Visuaalinen ilme ja äänimaailma

The Last of Us -sarjan visuaalinen ilme on kerrassaan upea, ja se onnistuu tavoittamaan alkuperäisen videopelin tunnelman. Maailma on kauniin synkkä, ja luonnon valtaamat rauniot luovat erittäin vaikuttavan maiseman. Sarjan ohjaajat ja kuvaajat ovat tehneet loistavaa työtä tuodessaan post-apokalyptisen maailman eloon valkokankaalla.

Äänimaailma on myös yksi The Last of Us -sarjan suurista vahvuuksista. Sarjan musiikki on saanut vaikutteita alkuperäisen pelin säveltäjältä, Gustavo Santaolallalta, ja se luo täydellisen tunnelman tarinan synkkiin ja herkkiin hetkiin. Myös ääninäyttely on ensiluokkaista, ja hahmot tulevat eloon näyttelijöiden vakuuttavien suoritusten ansiosta.

Vastaanotto ja menestys

The Last of Us -sarjan ensimmäinen kausi on saanut erinomaisen vastaanoton niin kriitikoilta kuin katsojiltakin. Monet arvostelijat ovat kiitelleet erityisesti sarjan uskollisuutta alkuperäiselle videopelille, sekä hahmojen kehitystä ja heidän välistään suhdetta. Myös visuaaliset ja äänelliset elementit ovat saaneet runsaasti kiitosta. Rotten Tomatoes -sivustolla sarjan ensimmäinen kausi on saavuttanut erittäin korkean arvosanan, mikä kertoo sen laadusta ja suosiosta.

Katsojat ovat myös ottaneet sarjan omakseen, ja monet ovat kehuneet sen kykyä herättää tunteita ja pitää jännitystä yllä. Joillekin katsojille The Last of Us on ollut jopa yksi parhaista koskaan näkemistään televisiosarjoista. Sarja on ollut suuri menestys ympäri maailmaa, ja sen suosio jatkaa kasvuaan.

Tulevaisuuden näkymät

The Last of Us -sarjan menestyksen myötä on ilmiselvää, että tällä eeppisellä tarinalla on vielä paljon annettavaa. HBO on jo ilmoittanut sarjan jatkon olevan suunnitelmissa, ja katsojat odottavat innolla uusia kausia. Sarjan ensimmäisen kauden vahvan pohjan ansiosta tulevaisuus näyttää valoisalta Joelin, Ellien ja muiden hahmojen kannalta.

Lopuksi voidaan todeta, että The Last of Us -sarja on ollut huikea menestys, joka on saanut sekä kriitikot että katsojat hurmioon. Sen tarina, hahmot ja visuaalinen ilme ovat tehneet siitä yhden tämän hetken kiinnostavimmista ja puhutuimmimmista televisiosarjoista. Sarja on onnistunut vangitsemaan alkuperäisen videopelin hengen ja tuomaan sen uudelle sukupolvelle katsojia, jotka ovat valmiita sukeltamaan Joelin ja Ellien maailmaan.

The Last of Us -sarja on osoittanut, että videopelistä voidaan luoda laadukas ja vaikuttava televisiosarja, kun sitä käsitellään kunnioituksella ja ymmärryksellä. Sarja on asettanut riman korkealle tuleville pelipohjaisille televisiotuotannoille, ja se on inspiroinut niin kriitikoita kuin katsojiakin pohtimaan, mitä muita huikeita tarinoita videopelien maailmasta voidaan vielä löytää.

Tulevina vuosina The Last of Us -sarja tulee varmasti jättämään pysyvän jäljen populaarikulttuuriin ja tarjoamaan ainutlaatuisen kokemuksen niin alkuperäisen pelin ystäville kuin uusillekin katsojille. Sarjan menestys on osoitus siitä, että sydäntä särkevät tarinat, unohtumattomat hahmot ja visuaalisesti upea maailma voivat koskettaa katsojia yli genrerajojen ja tarjota heille elämyksen, joka ei unohdu hetkessä.

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Sisällysluettelo

Pyydä tarjous kotisivuista

Pakettihinnat voivat vaihdella kotisivujen toiveiden, webhotellien hintojen sekä työtuntimäärän mukaan. Valitse lähin toiveitasi vastaava paketti, ja pyydä meiltä tarkempi tarjous

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. 

Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia.