Työturvallisuuskoulutus: Välttämätön osa turvallista työympäristöä

Päivitetty: 20.6.2023

Työturvallisuuskoulutus

Työturvallisuuskoulutus on tärkeä osa jokaisen työpaikan turvallisuuskulttuuria. Työturvallisuuskortti on konkreettinen osoitus henkilön osaamisesta, ja se on usein työnantajien vaatima edellytys työtehtävissä.

Työturvallisuuskoulutuksen tärkeys

Työturvallisuus on tärkeä osa jokaista työympäristöä. Turvallinen työympäristö parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta. Työturvallisuuskoulutus auttaa ymmärtämään työpaikan riskejä ja niiden hallintaa. Koulutuksen avulla työntekijät voivat ehkäistä tapaturmia, suojella itseään ja työtovereitaan sekä työskennellä tehokkaasti erilaisissa olosuhteissa.

Työturvallisuuskortti: Todiste osaamisesta

Työturvallisuuskortti on käytännön työkalu, joka osoittaa koulutuksen suorittaneen henkilön ymmärtävän työturvallisuuden periaatteet ja tietävän, miten toimia turvallisesti työpaikalla. Työturvallisuuskortin saaminen edellyttää työturvallisuuskoulutuksen suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen se tulee uusia.

Etäkoulutus: Joustava tapa oppia

Työturvallisuuskoulutuksen voi suorittaa myös etänä. Etäkoulutus tarjoaa joustavan mahdollisuuden opiskella työturvallisuutta omaan tahtiin. Se soveltuu erityisesti niille, jotka eivät pysty osallistumaan perinteiseen luokkahuonekoulutukseen aikataulujen, etäisyyksien tai muiden esteiden vuoksi. Etäkoulutus on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se vähentää tarvetta matkustaa.

Koulutuksen sisältö

Työturvallisuuskoulutus kattaa laajasti eri osa-alueita. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa työturvallisuuslainsäädäntöä, työpaikan vaarojen tunnistamista ja arviointia, toimintaa onnettomuustilanteissa sekä työhyvinvointia. Koulutuksen aikana opitaan myös ymmärtämään työturvallisuuden merkitys työpaikan menestykselle ja hyvinvoinnille.

Kenen tulisi suorittaa työturvallisuuskoulutus?

Työturvallisuuskoulutus on tarkoitettu kaikille työntekijöille, jotka työskentelevät työpaikoilla, joissa on mahdollisuus työtapaturmiin tai työhön liittyviin terveysriskeihin. Koulutus on hyödyllinen myös esimiehille, jotka ovat vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta. On tärkeää, että kaikki työntekijät ymmärtävät työturvallisuuden periaatteet ja osaavat toimia turvallisesti työpaikalla.

Yhteenveto

Työturvallisuuskoulutus on tärkeä osa työpaikan turvallisuuskulttuuria. Se auttaa ymmärtämään työpaikan riskejä ja niiden hallintaa, edistää työhyvinvointia ja tuottavuutta sekä ehkäisee työtapaturmia. Työturvallisuuskoulutuksen suorittanut henkilö saa työturvallisuuskortin, joka on voimassa viisi vuotta. Koulutuksen voi suorittaa myös etänä, mikä tarjoaa joustavuutta opiskeluun. Työturvallisuuskoulutus on suositeltavaa kaikille työntekijöille ja esimiehille, jotka työskentelevät työpaikoilla, joissa on mahdollisuus työtapaturmiin tai terveysriskeihin.

Usein kysytyt kysymykset

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Sisällysluettelo

Pyydä tarjous kotisivuista

Pakettihinnat voivat vaihdella kotisivujen toiveiden, webhotellien hintojen sekä työtuntimäärän mukaan. Valitse lähin toiveitasi vastaava paketti, ja pyydä meiltä tarkempi tarjous

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. 

Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia. 

Rahoitus yrityksille
5 000 € – 2 000 000 €

Capitalbox toimii Helsingissä ja Tukholmassa. Keskitymme 100-prosenttisesti auttamaan pienyrityksiä niiden rahoitustarpeissa.

Ymmärrämme, että liiketoimintasi kehittyy nopeasti ja perinteinen pankkirahoitus ei ole aina ulottuvillasi tai vastaa tarpeisiisi riittävän nopeasti. Loimme Capitalboxin tarjotaksemme pienyrityksille käyttöpääomaa silloin, kun tarve on suurimmillaan.