ChangeGroup arvostelu ja kokemuksia 2024

ChangeGroup Arvostelu

ChangeGroup on markkinoiden johtava kansainvälinen valuutanvaihtoyritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus valuutta- ja rahoituspalvelujen tarjoamisesta matkailijoille. 

ChangeGroup tarjoaa verkossa Pohjoismaiden parhaat vaihtokurssit ja 0% vaihtokulun, yli 45 eri valuuttaa, Buy-Back takaisinostosuojan, Finnair Plus pisteitä jokaisesta valuuttaostoksesta, kansainväliset rahansiirrot, sekä nopean toimituksen Postiin tai noudon toimipisteestämme.

ChangeGroup on tunnettu ja arvostettu yritys, joka tarjoaa rahanvaihtopalveluita matkailijoille ympäri maailmaa. ChangeGroup on erikoistunut valuutanvaihtoon ja matkavaluutan hankintaan, ja onkin tullut tunnetuksi laadukkaasta palvelusta, sekä kilpailukykyisistä vaihtokursseistaan. 

ChangeGroupilla on pitkä kokemus rahanvaihtopalveluiden tarjoamisesta. Yrityksellä on toimipisteitä useassa eri maassa, joka tekee valuutanvaihdosta helppoa ja vaivatonta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. ChangeGroupilla on myös käytössään modernit valuuttamuuntimet, jotka mahdollistavat tarkan ja ajantasaisen vaihtokurssien seurannan. Tämä varmistaa, että asiakkaat saavat aina parhaan mahdollisen kurssin valuutanvaihdossa. 

Plussat

Miinukset

Rahanvaihto

Yksi tärkeimmistä asioista joita matkalle lähtijän on hyvä ottaa huomioon, on valuutanvaihto. Valuutanvaihto on nimensä mukaisesti prosessi, jossa muunnetaan yhden maan valuutta toisen maan valuutaksi, jotta matkailija voi käyttää rahaa kohteessaan. 

Vaikka korttimaksaminen on yleistynyt merkittävästi ympäri maailmaa, on silti hyvä varata käteistä mukaan matkalle, etenkin jos matkakohde on itselle uusi ja tuntematon. Joissain paikoissa korttimaksaminen ei välttämättä ole lainkaan mahdollista, esimerkiksi pienissä kaupoissa, markkinoilla, ravintoloissa tai takseissa. Käteisen varaaminen matkalle mukaan tarjoaa siis turvaa ja joustavuutta monissa eri tilanteissa. 

Ennen matkaa on hyvä tutkia etukäteen kohdemaan valuuttaa ja sen vaihtokursseja. Vaihtokurssi on hinta, jolla yksi valuutta voidaan vaihtaa toiseen. Vaihtokurssit voivat vaihdella päivittäin, ja siksi vaihtokursseja kannattaakin seurata ennen matkaa saadakseen parhaan mahdollisen vaihtokurssin. ChangeGroup käyttää valuutanvaihdossaan nykyaikaisia valuuttamuuntimia, jotka mahdollistavat tarkan ja ajantasaisen vaihtokurssien seurannan. ChangeGroupilla valuuttaa vaihtaessaan matkailija voikin siis olla aina varma, että saa rahalleen parhaan mahdollisen vastineen. 

Valuuttamuunnin

ChangeGroupin verkkosivuilla on käytettävissä kätevä valuuttamuunnin, joka auttaa matkailijoita hahmottamaan eri valuuttojen arvoa ja vaihtokursseja. Valuuttamuunnin on erittäin helppokäyttöinen ja antaa reaaliaikaista tietoa valuuttojen välisistä suhteista. 

Matkailijat voivatkin hyödyntää tätä työkalua suunnitellessaan matkaansa ja hankkiessaan tarvittavaa matkavaluuttaa juuri oikea määrä. 

Changegroup screenshot

Toimipisteiden verkosto

Yksi ChangeGroupin erityisistä vahvuuksista on sen laaja toimipisteiden verkosto ympäri maailmaa. Tämä mahdollistaa valuutanvaihdon missä ikinä matkailetkaan, olipa matkakohteesi sitten lähellä tai kaukana. 

ChangeGroupilla on toimipisteitä useissa suurissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa. Olitpa sitten suunnitellut matkasi Eurooppaan, Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan tai muualle, löydät todennäköisesti ChangeGroupin toimipisteen läheltä. Tämä tekee valuutanvaihdosta helppoa ja vaivatonta; voit käydä paikan päällä vaihtamassa rahaa juuri ennen matkasi alkua tai vasta matkakohteessa. 

ChangeGroupin laaja toimipisteiden verkosto on erityisen hyödyllinen myös tilanteissa, joissa tarvitset hätätilanteessa lisää matkavaluuttaa. Laaja toimipisteverkosto tuokin matkustellessa turvaa ja joustavuutta matkailijalle ympäri maailmaa. 

Buy-Back-takaisinostosuoja – Turvaa ja joustavuutta matkavaluutan vaihtoon

ChangeGroup tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen Buy-Back-takaisinostosuojan, joka tuo turvaa ja joustavuutta matkavaluutan vaihtoon. Palvelu antaa matkailijoille mahdollisuuden palauttaa jäljelle jäänyt matkavaluutta takaisin ChangeGroupille alkuperäiseen hintaan. 

Buy-Back-takaisinostosuoja on hyödyllinen etenkin silloin, kun matkailijalla jää matkavaluuttaa käyttämättä matkan päättyessä. Sen sijaan, että jäisit miettimään mitä tehdä jäljellä jääneelle rahalle, voit palauttaa sen takaisin ChangeGroupille alkuperäisellä hinnalla. Näin matkustaminen sujuu huolettomasti tietäen, että et koskaan menetä senttiäkään valuuttakurssin vaihteluiden vuoksi.  

Travel Money Online -palvelu

Change Groupin Travel Money Online -palvelun avulla voit tilata haluamaasi valuuttaa helposti ja turvallisesti omalta kotisohvaltasi. Vaihdetut valuutat toimitetaan turvallisesti suoraan lähimpään postiin, tai voit halutessasi noutaa tilauksen maksutta mistä tahansa ChangeGroupin keskustan tai lentokentän toimipisteistä. 

Verkkopalvelussa tehdyistä valuuttatilauksista ei veloiteta välityspalkkiota lainkaan. Jos vaihdetun valuutan haluaa postitse, tarvitsee siitä maksaa ainoastaan postituksen kertaveloitus. 

ChangeGroupin verkkopalvelun kautta ostetuille valuutoille taataan aina paras kurssi. Voitkin siis luottaa siihen, että saat reilun ja kilpailukykyisen vaihtokurssin ostamallesi valuutalle vaihtamalla valuutan verkossa.  

Valuutta-automaatit

ChangeGroup tarjoaa kätevän vaihtoehdon matkavaluutan vaihtoon, nimittäin valuutta-automaatit. Automaatit tarjoavat nopean ja tehokkaan tavan vaihtaa rahaa eri valuutoiksi, aivan kuten tavallisella pankkiautomaatilla. 

Valuutta-automaatit ovat erittäin helppokäyttöisiä. Voit syöttää automaattiin haluamasi valuutan määrän ja valita sen jälkeen haluamasi valuutan, johon haluat vaihtaa rahasi. Automaatti näyttää aina reaaliaikaisen vaihtokurssin. 

Tällä hetkellä valuutta-automaatteja sijaitsee esimerkiksi Lontoon Harrodssissa, kansainvälisillä lentokentillä, kasinoilla, rautatieasemilla ja tunnetuilla turistialueilla kuten New Yorkin Time Squarella. 

Matkaa huolettomasti vaikkapa Isoon-Britanniaan

Punnan merkki, eli GBP, on erittäin tärkeä valutta erityisesti matkailijoille Iso-Britanniassa ja sen lähialueilla. Punnan merkki on tunnettu ja yleisesti käytetty valuuttamerkki, joka on helposti tunnistettavissa. 

ChangeGroup tarjoaa kilpailukykyisiä vaihtokursseja myös punnan merkille, mikä tekee valuutanvaihdosta helpompaa ja taloudellisesti kannattavampaa. Riippumatta siitä tarvitsetko puntaa ennen matkaa tai vaihdat sitä takaisin kotivaluuttaasi matkan jälkeen, voit luottaa ChangeGroupin ajantasaisiin valuuttakursseihin ja ammattitaitoiseen palveluun. 

Asiakkaiden näkökulma

Useat matkailijat ovat jakaneet positiivisia changegroup kokemuksia. Monet ovat kiitelleet yrityksen nopeaa ja ystävällistä palvelua, sekä kilpailukykyisiä vaihtokursseja. 

Asiakkaat ovat myös arvostaneet sitä, että ChangeGroupilla on useita toimipisteitä eri maissa, mikä helpottaa valuutanvaihtoa missä ikinä matkailetkin. Matkailijat voivat luottaa siihen, että ChangeGroup tarjoaa ammattitaitoista palvelua ja auttaa heitä saamaan parhaan mahdollisen vastineen rahalleen matkaa varten. 

Yhteenveto

Rahanvaihto on olennainen osa matkavalmisteluja, ja ChangeGroup tarjoaa matkailijoille luotettavan ja kätevän vaihtoehdon rahanvaihtoon. ChangeGroupin ammattitaitoinen henkilökunta auttaa asiakkaita vaihtamaan rahaa eri valuuttoihin kilpailukykyisillä vaihtokursseilla. Olipa kyse sitten minkä valuutan vaihtamisesta tahansa, ChangeGroupin rahanvaihto -palvelut takaavat turvallisen ja sujuvan matkavaluutan hankinnan.

Usein kysytyt kysymykset

Rahanvaihto voi olla haastavaa matkustettaessa eri maihin, ja on tärkeää tehdä se turvallisesti ja fiksusti. Tässä muutamia suosituksia, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Pankit ja luottolaitokset: Useimmiten pankit ja luottolaitokset tarjoavat parhaat kurssit rahanvaihtoa varten. Pankit voivat myös tarjota turvallisen ympäristön rahanvaihtoon. Jos mahdollista, suosittelisin käyttämään pankkien nostoautomaatteja, joista voi nostaa rahaa paikallisessa valuutassa. Huomaa kuitenkin, että jotkin pankit perivät palvelumaksun ulkomaisista nostoista.

 2. Valuutanvaihtopisteet: Monissa maissa, erityisesti suurissa kaupungeissa ja turistikohteissa, on erillisiä valuutanvaihtopisteitä. Nämä voivat tarjota kilpailukykyisiä kursseja, mutta niiden käytöstä voi seurata korkeampia palvelumaksuja. On myös tärkeää varmistaa, että vaihtopiste on lisensoitu ja luotettava, jotta vältetään huijaukset.

 3. Hotellit ja lomakohteet: Joissakin tapauksissa hotellit ja lomakohteet tarjoavat rahanvaihtopalveluita. Vaikka tämä on erittäin kätevää, kurssit ja palvelumaksut voivat olla korkeammat kuin pankissa tai valuutanvaihtopisteessä.

 4. Internetin ja mobiilisovellukset: Monet modernit palvelut, kuten Revolut tai TransferWise, tarjoavat mobiilisovelluksia, joiden kautta voit vaihtaa rahaa kätevästi ja usein kilpailukykyiseen kurssiin.

 5. Käteisnostot: Jos sinulla on luotto- tai pankkikortti, jolla voi nostaa rahaa ulkomailta ilman ylimääräisiä maksuja, se voi olla hyvä tapa saada rahaa paikallisessa valuutassa.

Vältä rahanvaihtoa hämärissä paikoissa tai epävirallisissa vaihtopisteissä, koska ne ovat suuremman riskin kohteita huijauksille tai rikolliselle toiminnalle. Suunnittele rahanvaihto etukäteen ja ota aina huomioon palvelumaksut, jotta saat parhaan mahdollisen arvon rahallesi.

Matkalle lähteminen voi olla stressaavaa, erityisesti kun kyseessä on uusi maa, jossa et ole aikaisemmin vieraillut. Valuutan vaihtaminen etukäteen voi helpottaa matkaan lähtemistä ja tehdä saapumisesta kohdemaahan sujuvampaa. Tässä muutama syy, miksi kannattaa harkita rahan vaihtamista jo ennen matkaa:

 1. Valmistautuminen: Kun sinulla on kohdemaan valuuttaa jo ennen matkaa, sinun ei tarvitse etsiä rahanvaihtopistettä tai pankkiautomaattia heti saavuttuasi perille. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos saavut perille myöhään illalla tai jos kohdemaan infrastruktuuri on huono.

 2. Turvallisuus: Jos vaihdat rahaa etukäteen luotettavassa paikassa (kuten pankissa tai luotettavassa valuutanvaihtopisteessä), voit välttää potentiaaliset huijaukset tai ylihinnoittelun saavuttuasi kohdemaahan.

 3. Käteisvarat: Vaikka monet paikat hyväksyvät luottokortit, on aina hyvä idea pitää mukana jonkin verran käteistä, erityisesti jos menet alueelle, jossa luottokortteja ei laajasti hyväksytä tai jos olet tilanteessa, jossa et voi käyttää korttiasi.

 4. Budjetointi: Valuutan vaihtaminen ennen matkaa voi auttaa sinua suunnittelemaan ja seuraamaan matkabudjettiasi paremmin. Näin voit olla varma, ettet kuluta enempää kuin olet suunnitellut.

Huomaa kuitenkin, että joissakin maissa on rajoituksia siitä, kuinka paljon käteistä voit tuoda maahan. Tarkista tätä koskevat tiedot etukäteen, jotta et kohtaa ongelmia saavuttuasi kohdemaahan. Jos tarvitset suurempia summia käteistä, voi olla parempi vaihtaa rahaa kohdemaassa.

Lopulta päätös siitä, milloin ja missä vaihtaa rahaa, riippuu omista matkasuunnitelmistasi, mukavuustasostasi ja matkan kohteestasi. On tärkeää tehdä jonkin verran tutkimusta ennen matkaa, jotta ymmärrät kohdemaasi rahajärjestelmän ja tiedät, mikä vaihtoehto on sinulle parhaiten sopiva.

Valuutan vaihtaminen lentokentällä voi olla erittäin kätevää, mutta se ei yleensä ole taloudellisesti tehokkain tapa. Tässä muutamia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi:

 1. Korkeat maksut ja epäedulliset kurssit: Lentokenttien valuutanvaihtopisteillä on usein korkeammat palvelumaksut ja epäedullisemmat valuuttakurssit kuin muissa vaihtoehdoissa. Tämä johtuu siitä, että lentokentillä on vähemmän kilpailua ja suurempi kysyntä, joten ne voivat hinnoitella palvelunsa korkeammalle.

 2. Mukavuus: Valuutan vaihtaminen lentokentällä voi olla erittäin mukavaa, erityisesti jos saavut määränpäähäsi myöhään illalla tai jos sinulla ei ole mahdollisuutta vaihtaa rahaa ennen matkaa.

 3. Käteisvarojen tarve: Jos tarvitset välittömästi käteistä saapuessasi kohdemaahan (esim. taksiin tai julkiseen liikenteeseen), lentokentän valuutanvaihtopiste voi olla ainoa vaihtoehto.

Yleisesti ottaen, jos sinulla on mahdollisuus suunnitella etukäteen, voi olla taloudellisesti kannattavampaa vaihtaa rahaa ennen matkaa tai käyttää luotto- tai pankkikorttia nostamaan rahaa kohdemaassa. Kuitenkin jos tarvitset käteistä välittömästi saapuessasi tai jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta vaihtaa rahaa ennen matkaa, lentokentän valuutanvaihtopiste voi olla hyödyllinen vaihtoehto, huolimatta sen korkeammista kustannuksista.

Yleisesti ottaen on suositeltavaa maksaa aina paikallisessa valuutassa ulkomailla ollessasi. Tässä on muutamia syitä, miksi:

 1. Paremman kurssin saaminen: Useimmiten saat paremman vaihtokurssin, kun maksat paikallisessa valuutassa. Tämä johtuu siitä, että kauppiaat ja palveluntarjoajat voivat määrittää omat vaihtokurssinsa, jotka voivat olla epäedullisempia kuin pankin tarjoama kurssi.

 2. Vältät ylimääräiset maksut: Joissakin tapauksissa, jos maksat vieraassa valuutassa, saatat joutua maksamaan ylimääräisen palvelumaksun tai käsittelymaksun. Tämä johtuu siitä, että kauppias joutuu käsittelemään vieraan valuutan.

 3. Ei yllätyksiä laskutuksessa: Jos annat kauppiaan tehdä valuutanvaihdon, et välttämättä tiedä lopullista hintaa ennen kuin näet veloituksen pankkitililtäsi. Maksamalla paikallisessa valuutassa tiedät tarkalleen, paljonko maksat.

Käteisen rahan nostaminen automaatista voi olla edullisempi vaihtoehto kuin sen nostaminen pankin tiskiltä, riippuen pankistasi ja sen perimistä maksuista. Usein pankkiautomaateilla on kiinteä nostopalkkio, kun taas pankin tiskillä saatetaan veloittaa prosentuaalinen palkkio nostettavasta summasta.

Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa oman pankkisi veloituspolitiikka ennen matkaa, koska joidenkin pankkien palkkiot voivat olla korkeammat ulkomailla. Lisäksi, jos mahdollista, käytä aina pankkiautomaatteja, jotka kuuluvat oman pankkisi verkostoon tai ovat luotettavan pankin automaatteja, jotta vältät mahdolliset huijaukset.