Allekirjoitus.op.fi Huijaus: Miten tunnistaa ja suojautua huijausyrityksiltä

Päivitetty: 1.12.2023

Allekirjoitus.op.fi Huijaus image 2

Viime aikoina on raportoitu lukuisista huijausyrityksistä, jotka liittyvät Osuuspankin sähköiseen allekirjoituspalveluun, allekirjoitus.op.fi. Kyseessä on kalasteluviestien aalto, jossa huijarit yrittävät saada käyttäjiä luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja ja pankkitunnuksiaan. Tässä artikkelissa käsitellään näiden huijausyritysten tunnistamista ja suojautumista niiltä.

Huijausviestien tunnistaminen ja niihin reagoiminen

Huijausviestit tulevat usein sähköpostitse, ja niissä pyydetään vastaanottajaa vahvistamaan tietojaan tai käyttämään sähköistä allekirjoituspalvelua. Viestit saattavat vaikuttaa ensi silmäyksellä aidolta, mutta niissä on useita tunnusmerkkejä, joiden avulla ne voi tunnistaa huijaukseksi.

 1. Epäilyttävä lähettäjän osoite: Huijausviestin lähettäjän sähköpostiosoite ei yleensä ole OP:n virallinen osoite. OP:n viralliset sähköpostiosoitteet päättyvät ”@op.fi” tai ”@op-pohjola.fi”.
 2. Viestin kieli ja ulkoasu: Huijausviestit sisältävät usein kirjoitusvirheitä ja epäselvää kieltä. Lisäksi niiden ulkoasu saattaa olla kömpelösti jäljitelty.
 3. Linkit ja liitteet: Huijausviestit sisältävät usein linkkejä tai liitteitä, joiden kautta yritetään saada käyttäjä avaamaan haitallisia sivustoja tai lataamaan haittaohjelmia. Tarkista linkkien osoitteet ennen niiden avaamista ja älä avaa tuntemattomia liitteitä.
 4. Pyyntö luovuttaa henkilökohtaisia tietoja: Huijausviestit saattavat pyytää vastaanottajaa luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja tai pankkitunnuksiaan. Muista, että OP ei koskaan pyydä tällaisia tietoja sähköpostitse.

Mikäli saat epäilyttävän viestin, joka näyttää olevan OP:n lähettämä, älä vastaa viestiin, älä klikkaa linkkejä tai liitteitä, äläkä luovuta henkilökohtaisia tietojasi. Ilmoita viestististä OP:lle ja poista se sähköpostistasi. Voit ilmoittaa huijausviestistä OP:n asiakaspalveluun tai lähettämällä sen osoitteeseen tietoturvailmoitukset@op.fi.

Suojautuminen huijausyrityksiltä ja turvallisuusvinkkejä

Seuraavilla turvallisuusvinkeillä voit suojautua huijausyrityksiltä ja pitää tietosi turvassa:

 1. Pidä tietokoneesi ja mobiililaitteesi ajan tasalla: Varmista, että käytössäsi on uusimmat tietoturvapäivitykset ja virustorjuntaohjelmistot.
 2. Älä luovuta tietojasi epäilyttäville sivustoille: Varmista aina, että olet todellakin OP:n virallisella verkkosivustolla tai sovelluksessa ennen kuin annat henkilökohtaisia tietojasi.
 3. Käytä vahvoja salasanoja: Luo erilaisia ja monimutkaisia salasanoja eri palveluihin, ja vaihda ne säännöllisesti. Älä käytä samoja salasanoja useissa palveluissa.
 4. Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen: Tämä lisää turvallisuutta entisestään, sillä se vaatii pääsyn vahvistamista toisella laitteella tai sovelluksella.
 5. Ole tietoinen tietoturvauhista: Pidä itsesi ajan tasalla tietoturvauhkista ja -uutisista. Tämä auttaa sinua tunnistamaan uusia huijausyrityksiä ja suojautumaan niiltä.

Miten OP toimii huijausten ehkäisemiseksi

OP on tietoinen huijausyrityksistä ja tekee jatkuvasti työtä niiden ehkäisemiseksi ja asiakkaidensa turvallisuuden parantamiseksi. Pankki tiedottaa asiakkailleen aktiivisesti tunnistetuista huijausyrityksistä ja jakaa tietoa siitä, miten niitä voi välttää. OP myös kehottaa asiakkaitaan ilmoittamaan epäilyttävistä viesteistä ja toimii aktiivisesti yhteistyössä viranomaisten kanssa huijausten torjumiseksi.

Tietoturva on yhteinen vastuu, ja jokainen meistä voi tehdä oman osansa huijausten ehkäisemiseksi. Tunnista epäilyttävät viestit, suojaa tietosi ja ole tietoinen tietoturvauhista. Näin voimme yhdessä pitää verkkomaailman turvallisempana paikkana.

Miten toimia, jos olet joutunut huijauksen uhriksi

Jos epäilet joutuneesi huijauksen uhriksi, toimi seuraavasti:

 1. Ota välittömästi yhteyttä pankkiin: Ilmoita tilanteesta OP:lle, jotta he voivat ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, kuten kuolettamaan korttisi tai estämään tililtäsi luvattomia maksuja.
 2. Vaihda salasanat ja pankkitunnukset: Vaihda mahdollisimman pian kaikki salasanat ja tunnukset, jotka saattavat olla huijareiden tiedossa.
 3. Tee rikosilmoitus poliisille: Jos olet menettänyt rahaa tai henkilökohtaisia tietoja on väärinkäytetty, tee rikosilmoitus paikalliselle poliisille.
 4. Tarkkaile tilitapahtumiasi ja luottotietojasi: Seuraa aktiivisesti tilitapahtumiasi ja luottotietojasi varmistaaksesi, ettei huijareilla ole pääsyä niihin.
 5. Ota opiksesi ja tiedota muita: Jaa kokemuksesi ja tietosi huijauksista lähipiirillesi ja sosiaalisessa mediassa, jotta voit auttaa muita välttämään samanlaiset tilanteet.

Yhteenveto

Allekirjoitus.op.fi huijaukset ovat yksi esimerkki siitä, miten huijarit pyrkivät hyödyntämään ihmisten luottamusta ja tietämättömyyttä. Tunnistamalla huijausviestien merkit ja noudattamalla tietoturvaohjeita voimme suojautua tehokkaasti näiltä yrityksiltä. Muistetaan pitää huolta omasta ja toistemme tietoturvasta ja tehdä yhteistyötä pankkien ja viranomaisten kanssa huijausten torjumiseksi.

On tärkeää, että jokainen meistä ottaa vastuun omasta tietoturvastaan ja pitää silmällä huijausyrityksiä. Tämä artikkeli tarjoaa kattavan tietopaketin siitä, miten tunnistaa ja suojautua allekirjoitus.op.fi huijauksilta. Käyttämällä näitä tietoja voimme tehdä verkkomaailmasta turvallisemman paikan meille kaikille.

Usein kysytyt kysymykset

Jaa tämä artikkeli:

Suosittuja artikkeleita:

Sisällysluettelo

Pyydä tarjous kotisivuista

Pakettihinnat voivat vaihdella kotisivujen toiveiden, webhotellien hintojen sekä työtuntimäärän mukaan. Valitse lähin toiveitasi vastaava paketti, ja pyydä meiltä tarkempi tarjous

MTV Katsomo -suoratoistopalvelu tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. 

Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia.